Ukrainos kandidatai į prezidentus pagaliau susitarė dėl debatų | Diena.lt

UKRAINOS KANDIDATAI Į PREZIDENTUS PAGALIAU SUSITARĖ DĖL DEBATŲ

  • 3

Kandidatai į Ukrainos prezidentus komikas Volodymyras Zelenskis ir dabartinis prezidentas Petro Porošenka trečiadienį pagaliau susitarė surengti debatus, užbaigsiančius jų rinkimų kampaniją.

Abiejų kandidatų atstovai žiniasklaidai patvirtino, kad lemiamam antrajam sekmadienio rinkimų etapui besiruošiantys kandidatai susitarė dėl debatų penktadienio popietę 70 tūkst. vietų turinčiame stadione.

P. Porošenko jau kvietė savo varžovą į debatus praėjusį sekmadienį, bet V. Zelenskis nepasirodė ir perrinkimo siekiančiam prezidentui teko surengti „vieno žmogaus“ debatus šalia tuščios pakylos prie Kijevo olimpinio stadiono.

Remiantis naujausios visuomenės apklausos rezultatais, V. Zelenskį remia 72 proc., o P. Porošenką – 25 proc. rinkėjų, todėl šis renginys galėtų būti paskutinė dabartinio prezidento galimybė padidinti savo populiarumą.

V. Zelenskis – 41 metų aktorius, išgarsėjęs šalyje atlikdamas prezidento vaidmenį viename televizijos šou – iki šių metų pradžios, kai pranešė apie savo dalyvavimą rinkimuose, neturėjo politinės patirties.

Trečiadienį jo komanda jau reklamavo organizuojamus debatus socialiniuose tinkluose, ragindama visuomenę „tapti į Ukrainos istoriją pateksiančio įvykio liudininkais“.

V. Zelenskio komanda žada „didžiausio masto“ tokio pobūdžio renginį šalyje.

Anksčiau šį mėnesį abu kandidatai atliko kraujo tyrimus, V. Zelenskiui iškėlus sąlygą, kad abu kandidatai turi gauti medikų pažymą, jog nepiktnaudžiauja alkoholiu ar narkotikais.

53 metų P. Porošenka seniai ragina savo varžovą susirungti debatuose, o viena Ukrainos žiniasklaidos grupė pareikalavo, kad V. Zelenskis surengtų spaudos koferenciją ir atsakytų į jos klausimus.

Tačiau aktorius vengia tiesioginio bendravimo su žiniasklaida ir kampanijos renginių, bendravimui su rinkėjais pasirinkdamas kitus kanalus – socialinius tinklus ir satyrinius šou.

Pasak aktoriaus kritikų, Ukrainos elektoratas nežino, kaip neišbandytas V. Zelenskis elgsis valdžioje.

Tačiau jo šalininkai tvirtina, kad tik naujas žmogus pajėgs kovoti su Ukrainoje įsišaknijusia korupcija,  išjudinti šalies ekonomiką ir galbūt imtis Rusijos remiamo separatistinio konflikto šalies rytuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Hahaha

Melagingas straipsnis gal tas žurnalistą parsidavusiu konservatorių žiurkė ir meluoja ,kad porasa po aneksijos pučą sukūrė ne tai buvo valdzios užgrobimas žmonių žudynes ir norėjo parduoti Krymą jankiams ir tada Rusija susigrąžino hrusciovo atiduota žemę.o dabar Rusija susigrąžina visas jai priklausančias žemes įskaitant Kijevą

du veidai

vienas diktatorius ir karu kurstytojas,su grobuonio nemaloniu veidu,o kitas visiska priesingybe,bet kuris naudingesnis 'ukrainieciu tautai'… ?

Petras

Tas zelenskis tai visai nupušęs,net nesupranta,kad čia ne šou,o valstybės likimas spręsis prezidentaujant,kažkaip įsijautęs į savo “liaidies tarno” rolę,net nesipranta,kad scenarijaus,būnant prezidentu,jam niekas neparašys,na, nebent kolomoiskis,bet koks tada iš jo prezidentas,jei turės šokti pagal kolomoiskio dūdelę...??...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS