Ukrainos pareigūnams, įstatymų leidėjams uždrausta keliauti į užsienį | Diena.lt

UKRAINOS PAREIGŪNAMS, ĮSTATYMŲ LEIDĖJAMS UŽDRAUSTA KELIAUTI Į UŽSIENĮ

  • 0

Ukrainos vyriausybė aukšto rango valstybės tarnautojams ir įstatymų leidėjams, įskaitant moteris, uždraudė keliauti į užsienį, kol tęsiasi karas su Rusija.

Ukrainos pasienio apsaugos tarnybos atstovas spaudai Andrijus Demčenka naujienų agentūrai AFP pirmadienį pareiškė, kad ši priemonė, kuri buvo patvirtinta praėjusią savaitę, jau įsigaliojo.

„Dabar jie gali išvykti tik vykdydami darbo užduotis“, – pareiškė jis.

Nuo tada, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vasario 24-ąją pasiuntė savo pajėgas į Ukrainą, šaukiamojo amžiaus ukrainiečiams vyrams neleidžiama palikti savo šalies, išskyrus tam tikrus išimtinius atvejus.

Pagal naująją priemonę, aukšto rango pareigūnai į užsienį galės keliauti tik tuo atveju, jeigu vyksta aplankyti savo vaikų arba jiems reikia gydymo, arba mirus artimam žmogui, pareiškė A. Demčenka.

Draudimas taikomas ir valstybės tarnautojoms, taip pat vietos valdžios deputatams.

Ukrainiečių įstatymų leidėja Iryna Geraščenko pasmerkė šį sprendimą, kurį pavadino populistiniu, ir pabrėžė, kad apie 15 tūkst. vietos valdžios deputatų yra moterys ir dalis jų dirba savanoriais.

„Iš pradžių valdžia visus, kas tik gali, ragino žiemai išvykti su savo vaikais, dabar gi jiems neleidžiama išvykti“, – parašė ji socialiniame tinkle „Facebook“.

„Valdžia ir toliau imasi neapgalvotų veiksmų, kurie neturi nieko bendro su kova su piktnaudžiavimu.“

Šios priemonės buvo imtasi po to, kai keli pareigūnai buvo apkaltinti surengę sau atostogas užsienyje. Tarp šių pareigūnų buvo ir Ukrainos generalinio prokuroro pavaduotojas Oleksijus Symonenka, atostogavęs viename populiariame Ispanijos kurorte.

O. Symonenka buvo vienas iš kelių Ukrainos aukšto rango pareigūnų, kurie praėjusią savaitę paskelbė apie atsistatydinimą, šalies gynybos ministeriją supurčius maisto įsigijimo skandalui, o prezidentūrai įspėjus dėl kovos su korupcija priemonių.

Viena įtakinga žiniasklaidos priemonė penktadienį pranešė, kad buvusi ministrė pirmininkė Julija Tymošenko praleido atostogas prabangioje viloje Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

Gairės: karas Ukrainoje, Ukrainos vyriausybė, uždraudė keliauti į užsienį, valstybės tarnautojai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS