Ukrainos premjeras ragina ginti Rusijoje suimtą žurnalistą | Diena.lt

UKRAINOS PREMJERAS RAGINA GINTI RUSIJOJE SUIMTĄ ŽURNALISTĄ

  • 1

Ukrainos ministras pirmininkas Volodymyras Hroismanas pasmerkė šalies valstybinės naujienų agentūros „Ukrinform“ žurnalisto Romano Suščenkos suėmimą Rusijoje ir paragino tarptautinę bendruomenę, teisėsaugininkus jį apginti.

„Aš, asmeniškai, smerkiu Romano Suščenkos suėmimą ir raginu tarptautinę bendruomenę, tarptautines teises ginančias organizacijas apginti ukrainiečių žurnalistą, taip pat visus kitus Ukrainos piliečius, tapusius politiniais belaisviais“, – parašė jis savo feisbuko paskyroje.

Pasak V. Hroismano, žurnalisto suėmimas yra eilinis masinių ir sistemingų žmogaus teisių pažeidimų įrodymas. Žmonės persekiojami, areštuojami ir teisiami pagal sufabrikuotas bylas.

Jis taip pat pabrėžė, kad „Rusija visiškai save pasmerkė izoliacijai nuo civilizuoto pasaulio“.

Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FSB) pirmadienį pranešė, kad Maskvoje vykdant kontržvalgybinę operaciją „sulaikytas Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos kadrinis darbuotojas pulkininkas Romanas Suščenka“. Rusijos FSB pradėjo baudžiamąją bylą dėl šnipinėjimo, atliekamas tyrimas, sakoma pranešime.

Pasak FSB, Ukrainos pilietis „tikslingai rinko duomenis, sudarančius valstybinę paslaptį, apie Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų ir Nacionalinės gvardijos veiklą, kurių nutekinimas į užsienį galėtų padaryti žalos valstybės gynybinėms galioms“.

Maskvos Lefortovo rajono teismas leido suimti R. Suščenką dviem mėnesiams.

R. Suščenkos interesus gins Rusijos advokatas Markas Feiginas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Banditų ir žudykų valdžia

Kitaip nepavadinsi. Juos reikia teisti už tai ką jie padarė su Ukraina. Teroristus siunčia į Krymą ir Donecką sprogdinti, žudo žurnalistus ir taikius žmones Ukrainoje. Akivaizdu kad JAV vadovauja jų nusikaltimams. Net susitarimų nesilaiko, nes neleidžia jiems tai daryti jankiai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS