Ukrainos vicepremjeras: lenkų protestuotojai prie sienos blokuoja ukrainiečių autobusus | Diena.lt

UKRAINOS VICEPREMJERAS: LENKŲ PROTESTUOTOJAI PRIE SIENOS BLOKUOJA UKRAINIEČIŲ AUTOBUSUS

  • 0

Lenkijoje prie sienos su Ukraina vykstančių protestų dalyviai ir lenkų policija neleidžia autobusams kirsti sienos abiem kryptimis, pirmadienį sakė Ukrainos vicepremjeras Oleksandras Kubrakovas.

Lenkų ūkininkai nuo praėjusių metų protestuoja prieš Europos Sąjungos taisykles, pagal kurias kai kurie Ukrainos žemės ūkio produktai į ES rinkas gali patekti be tarifų. Lenkų ūkininkai teigia, kad dėl to smuko jų produkcijos kaina ir kad produkciją dabar sunku parduoti vidaus rinkoje.

O. Kubrakovas, kuris taip pat yra infrastruktūros ministras, socialiniame tinkle „X“ angliškai parašė: „Yra nemalonių naujienų nuo blokuojamos Lenkijos sienos. Protestuotojai ir policija stabdo autobusus, važiuojančius į Lenkiją ir iš jos. Keleiviai sustabdomi be jokio paaiškinimo.“

„Pabrėžiame, kad šie veiksmai Ukrainos piliečių atžvilgiu yra nepriimtini“, – sakė jis.

„Per karą Ukrainoje tokių autobusų keleiviai yra moterys su mažais vaikais, socialiai pažeidžiamų kategorijų [žmonės], kariškiai, grįžtantys iš mokymų ar važiuojantys į juos, tranzitu keliaujantys žmonės. Bandymas paversti juos protesto įkaitais atrodo nederamas civilizuotam pasauliui“, – rašė O. Kubrakovas.

Jo įrašas buvo skirtas Lenkijos Nacionalinio saugumo biuro (BBN) vadovui Jacekui Siewierai (Jacekui Severai), Lenkijos policijai ir vidaus reikalų ministrui Marcinui Kierwinskiui (Marcinui Kervinskiui).

Anksčiau pirmadienį O. Kubrakovas ukrainiečių portalui „RBK-Ukrajina“ sakė, kad lenkai neturėtų laikyti ukrainiečių savo priešais, nes abi šalys turi bendrą priešę Rusiją.

Vėliau pirmadienį Lenkijos policijos atstovė paneigė, kad prie sienos trukdoma autobusų eismui.

„Tai netiesa, nieko panašaus nevyksta. Mes, policija, visiškai netikriname humanitarinės, karinės ar medicininės pagalbos, ar autobusų su žmonėmis. Jie važiuoja sklandžiai“, – sakė ji.

Gairės: Lenkijos pasienis, karas Ukrainoje, Oleksandras Kubrakovas, neleidžia autobusų
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS