V. Putinas pratęsė maisto produktų importo iš ES draudimą | Diena.lt

V. PUTINAS PRATĘSĖ MAISTO PRODUKTŲ IMPORTO IŠ ES DRAUDIMĄ

  • 2

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas iki 2019 metų pabaigos pratęsė atsakomąsias sankcijas už šaliai Vakarų paskelbtas ekonomines baudžiamąsias priemones.

Remiantis ketvirtadienį paskelbtu dekretu, be kita ko, lieka galioti draudimas importuoti mėsos ir pieno produktus, vaisius ir daržoves iš ES, JAV ir Kanados. Netoli Maskvos, muitinės duomenimis, pastarosiomis dienomis buvo sunaikinta 200 tonų lenkiškų obuolių.

ES ir JAV pirmąsias baudžiamąsias priemones paskelbė 2014 metų pavasarį, kai Rusija aneksavo Ukrainos Krymo pusiasalį. Po užmaskuotos karinės Maskvos intervencijos į Rytų Ukrainą po kelių savaičių Vakarų sankcijos buvo sugriežtintos.

Rusija į tai reagavo atsakomosiomis priemonėmis. Nuo tada nelegaliai iš ES įvežti maisto produktai yra naikinami. Ūkininkams ES šalyse Rusijos paskelbtas importo draudimas pradžioje reiškė nuostolius, tačiau dabar jie jau susirado kitų rinkų. Rusijos maisto pramonė, nelikus konkurencijos, išplėtė pardavimus savo šalyje.

ES sankcijas taiko atskiriems asmenimis, įmonėms ir tam tikroms šakoms. Pastarąjį kartą jos liepos pradžioje pratęstos iki 2018 metų galo.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

frontas

tuoja debilas pats netures ka est

juk

badaujantys praranda nora mitinguoti ......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS