V. Putinas: Rusijai būtini tam tikri sprendimai dėl pensinio amžiaus didinimo | Diena.lt

V. PUTINAS: RUSIJAI BŪTINI TAM TIKRI SPRENDIMAI DĖL PENSINIO AMŽIAUS DIDINIMO

  • 4

Rusijos prezidentas penktadienį nurodė, kad jam nepatinka prieštaringai vertinami vyriausybės planai didinti pensinį amžių, reikšmingai sumažinę valstybės vadovo reitingus, bet pareiškė, kad tokie veiksmai yra būtini.

„Man nepatinka bet kokie (siūlymai), susiję su pensinio amžiaus didinimu“, – Karaliaučiuje sakė V. Putinas, kurio komentarai buvo parodyti per televiziją.

Jis pridūrė, kad vyriausybė negali sau leisti nieko nedaryti, nes dėl gyventojų senėjimo pensijų sistema galų gale žlugtų – taigi, „vienaip ar kitaip turime priimti tam tikrų sprendimų“.

Tai buvo pirmoji šalies vadovo reakcija į Rusijos parlamento žemųjų rūmų ketvirtadienį priimtą sprendimą pritarti įstatymo projektui, numatančiam laipsnišką pensinio amžiaus didinimą iki 63 metų moterims ir iki 65 metų vyrams.

Šios pataisos, kurias remia premjero Dmitrijaus Medvedevo vyriausybė, buvo paskelbtos kovą, po V. Putino prisaikdinimo ketvirtajai prezidento kadencijai, ir išprovokavo retą visuomenės nepasitenkinimą.

Valstybinio Viešosios nuomonės tyrimų centro (VCIOM) duomenimis, Kremliaus šeimininko reitingai per beveik dviejų savaičių laikotarpį rekordiškai smuko 14 procentibuš punktų: birželio 14-ąją V. Putiną palaikė 78 proc., o birželio 24-ąją – 64 proc. gyventojų.

Daugiau nei 2,8 mln. žmonių pasirašė interneto peticiją prieš pensijų sistemos reformas. Anot „Levada centro“ sociologų, joms nepritaria 89 proc. rusų.

Rusijoje pensinis amžius nesikeitė nuo Sovietų Sąjungos laikų ir yra vienas mažiausių pasaulyje. Nuo praėjusio amžiaus 4-o dešimtmečio pradžios šalies moterys į pensiją išeina sulaukusios 55-erių, o vyrai – 60 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

zuikis

daugumoje saliu tas pensijinis amzius toks kaip LIETUVOJE.ko ruseliai bijo,istvers

...

Taip, NYKU - moterų vykdomas genocidas vyrų atžvilgiu PASIBAISĖTINAS! Taip kad - PRIVALU siekt TIKROS lyčių lygybės, būtina pasiekt kad abi lytys vienodą laiko tarpą išbūtų pensijoj, TIK tada nors kiek tos moterys atsitokės..

to ...

Rusijoje vidutinė gyvenimo trukmė -66,03 metų (59,33 vyrų,73,14 moterų), Lietuvoje vidutinė gyvenimo trukmė 74,9 metų (69,98 vyrų ,80,1 moterų). lt.wikipedia.org/wiki/Sąrašas:Šalys_pagal_vidutinę_gyvenimo_trukmę
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS