V. Putinas: Rusijos elitas turi būti formuojamas iš karo veteranų, o ne „keistuolių“ | Diena.lt

V. PUTINAS: RUSIJOS ELITAS TURI BŪTI FORMUOJAMAS IŠ KARO VETERANŲ, O NE „KEISTUOLIŲ“

  • 15

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį pareiškė, kad būsimoji Rusijos valdančioji klasė turėtų būti sudaryta iš kariuomenės veteranų, o ne „keistuolių, demonstruojančių savo užpakalius“.

Panašu, kad jo komentarai buvo užslėptas išpuolis dėl praėjusį mėnesį Maskvoje surengto audringo įžymybių vakarėlio nuogalių tema, kuris sulaukė aštrios visuomenės reakcijos ir daugybės Rusijos politikų pykčio.

Per televiziją transliuotame vyriausybės posėdyje V. Putinas sakė, kad anksčiau tą pačią dieną susitiko su studentais, kurie, anot jo, nutraukė studijas, kad galėtų kovoti mūšio lauke Ukrainoje.

„Tai žmonės, kurie ateityje turėtų sudaryti šalies elitą, o ne tie, kurie demonstruoja savo lytinius organus ar užpakalius“, – kalbėjo V. Putinas.

„Gerai, mums reikia ir jų – keistuolių. Jie irgi įleidžiami. Bet tikrasis šalies elitas turėtų būti formuojamas iš šių žmonių“, – sakė prezidentas, turėdamas omenyje veteranus.

Pradėjęs karinį puolimą Ukrainoje, Kremlius sustiprino konservatyvią retoriką, laikydamas karą kova prieš Vakarus ir jų vertybes.

Praėjusį mėnesį Rusijos sostinės klube „Mutabor“ įvyko vakarėlis „Beveik nuogi“. Renginyje dalyvavo nemažai garsių žmonių, dėvėjusių tik apatinius ar kitus nuogo kūno beveik nedengiančius kostiumus.

Renginys klube neatitiko Maskvos demonstruojamo įvaizdžio, orientuoto į „tradicinę šeimą“, ir paskatino konservatyvius politikus reikalauti tyrimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Иванушка

„... эх зачем я на cвет появился и зачем меня мать родила ...“

stebiuosi

Kaip čia suprasti. Putinas tik neperseniausiai nieko prie savęs neprisileisdavo, sodindavo už ilgiausio stalo, o dabar visur skraido, sveikinasi kompanijose, ar čia ne kelintas antrininkas už jį savo darbą dirba?

Taip taip

elitas - sovietinės armijos pulkininkai, pensininkai, užsikabinantys per savo gegužinės “pobiedos šventes“ metaliukus ant sulinkusių krūtinių, atnęšę pokario Europai „laisvę“ net nesusimąstė, kodėl tai įvyko, kad 2ww sukurstė du „bičiuliai“ – Hitleris + Stalinas, prieš tai pasismaginę kaimyninių šalių okupacija... O „pobedą“ – jei ne USA technika ir „tūšonka“, - būtų matę kaip savo ausis... Ir dabar propagandiniai rusų TV kanalai transliuos jausmingus koncertus, operatoriai ieškos apsiašarojusių veteranų veidų, viskas apie „pobiedą“, apie „herojus“, apie praeitį, na, o ateitis – labai miglota: ekonomika – neauga, pasaulio bankai rasijai užsidarė, JAV technologijų nebetiekia, partijos reitingai krenta, su „Jedynaja rasyja“ deleguotais valdininkais nesusitvarko, „vsie vorūjūt“(visi vagia), biudžetinė nafta baigiasi, rublio kursas krinta, komikas Galkinas iš putlerio viešai šaiposi...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS