V. Putinas šaukia Rusijos rezervistus į karinius mokymus | Diena.lt

V. PUTINAS ŠAUKIA RUSIJOS REZERVISTUS Į KARINIUS MOKYMUS

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė įsaką dėl atsargoje esančių piliečių šaukimo į karinius mokymus 2024 metais. Du dokumento punktai yra slapti.

Kaip praneša „Ukrinform“, įsakas paskelbtas oficialiame šalies agresorės portale.

Pagal kovo 1 d. pasirašytą dokumentą, atsargoje esantys Rusijos piliečiai bus šaukiami į karinius mokymus ginkluotosiose pajėgose, nacionalinės gvardijos daliniuose, Nepaprastųjų situacijų ministerijos karinėse gelbėjimo formuotėse, kitose struktūrose. Įsakas įsigalioja nuo jo paskelbimo dienos.

Iš penkių dokumento punktų du – 2-asis ir 3-iasis – yra slapti, su užrašu „tarnybiniam naudojimui“.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, 2023 metų gruodžio 1 d. V. Putinas pasirašė įsaką dėl oficialaus Rusijos ginkluotųjų pajėgų padidinimo nuo 2,039 mln. iki 2,209 mln. žmonių, o bendras Rusijos armijos kariškių skaičius turi išaugti nuo 1,15 mln. iki 1,32 mln.

Karo studijų instituto (ISW) ekspertai tuomet pareiškė maną, kad šis įsakas tikriausiai yra oficialus dabartinio Rusijos kariškių skaičiaus pripažinimas, o ne įsakymas nedelsiant padidinti Rusijos kariuomenę.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Rusai apie rusiją

Rusija – paklusnių avių banda, kurių generalinis piemuo sėdi kremliaus bunkery ir primeta deržavai savo imperinių ambicijų naratyvą: tiek eiliniams gyventojams, tiek elitui, tiek jėgos struktūroms, tiek inteligentijai... Vienos avelės paklusnios, - nes bijo, kitos, - kad tenkina statusas, kitos sprunka į Vakarus; Apie Rusiją A.P.Čechovas yra pasakęs: visa Rusija – tai kažkokių godžių ir tingių žmonių šalis; psichologija pas juos – šuniška: juos muša – o jie tyliai pamykia ir slepiasi savo kamurkėse… juos glosto – jie gulasi ant nugaros, letenėlėm į viršų, ir vizgina uodegomis…

bet

sitaip negailet savu zmoniu del zemiu kuriu jam nereikia,turi jis didziausiu plotus nenaudojamus,sitiek graziu vietu, sitiek iskasenu,ko ten tik nera,galima kurti stebuklus,o gavosi,kad aplink kraujas ir mirtis

Tai

Nerimsta hermafroditas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS