V. Putino atstovo duktė dirba stažuotoja Europos Parlamente | Diena.lt

V. PUTINO ATSTOVO DUKTĖ DIRBA STAŽUOTOJA EUROPOS PARLAMENTE

  • 5

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovo spaudai Dmitrijaus Peskovo duktė dirba vieno Europos Parlamento Saugumo ir gynybos pakomitečio nario stažuotoja, pirmadienį naujienų agentūrai AFP sakė šis Prancūzijos europarlamentaras.

Aymericas Chauprade'as (Emerikas Šopradas), kuris taip pat yra EP Užsienio reikalų komiteto narys, pabrėžė, kad Jelizaveta Peskova, Prancūzijoje studijuojanti teisę, neturi prieigos prie konfidencialių dokumentų.

Parlamento atstovė Marjory van den Broeke (Mardžori van den Brukė) pridūrė, kad „iš tikrųjų pats ponas Chauprade'as niekada neturėjo prieigos prie konfidencialių dokumentų“.

Panelė Peskova neabejotinai yra svarbaus Rusijos Federacijos asmens duktė, bet būdama studentė ji turi ne mažesnes teises negu kiti jaunuoliai atlikti stažuotę per savo studijas.

A. Chauprade'as į EP buvo išrinktas 2014 metais kaip Marine Le Pen (Marin Le Pen) kraštutinės dešiniosios partijos „Nacionalinis Frontas“, dabar persivadinusios Nacionaliniu sambūriu, narys. Vėliau jo ryšiai su partija pašlijo, ir dabar A. Chauprade'as laiko save nepriklausomu deputatu.

„Jelizaveta, Putino atstovo Dmitrijaus Peskovo duktė, stažuotę pradėjo 2018 metų lapkritį“ ir ją baigs balandžio pabaigoje, kai pasibaigs paties A. Chauprade'o kadencija, AFP sakė Europos Parlamento atstovė.

A. Chauprade'as patvirtino šią informaciją, pirmiausiai paskelbtą „Laisvosios Europos radijo“/„Laisvės radijo“ (Radio Free Europe/Radio Liberty, RFE/RL) – JAV Kongreso finansuojamos privačios žiniasklaidos grupės.

“Panelė Peskova neabejotinai yra svarbaus Rusijos Federacijos asmens duktė, bet būdama studentė ji turi ne mažesnes teises negu kiti jaunuoliai atlikti stažuotę per savo studijas“, – sakoma RFE/RL gautame A. Chauprade'o elektroniniame laiške.

Jis pridūrė, kad J. Peskova šiuo metu nedirba jokiose Rusijos valstybinėse arba privačiose struktūrose.

J. Peskova negali dalyvauti už uždarų durų vykstančiuose debatuose arba Europos Sąjungos delegacijos prie Rusijos, kuriai priklauso A. Chauprade'as, darbe, teigė europarlamentaras.

“Taigi, negali būti jokio interesų konflikto man vykdant savo įgaliojimus kaip Parlamento nariui“, – pabrėžė A. Chauprade'as.

J. Peskova gauna tūkstančio eurų mėnesinį atlyginimą, pridūrė jos viršininkas.

Tačiau prancūzų socialistė europarlamentarė Christine Revault d'Allonnes-Bonnefoy (Kristin Revo d'Alon-Bonfua) sakė esanti „sunerimusi“.

„Tai išties sukrečiama. Kremliaus atstovo duktė nėra bet koks žmogus. Esu nustebusi, kad šį įdarbinimą patvirtino parlamento personalo tarnyba“, – pridūrė ji.

Latvių europarlamentarė Sandra Kalnietė, priklausanti didžiausiai Europos Parlamento frakcijai – centro dešiniajai Europos liaudies partijai (EPP) - faktą, kad J. Peskova buvo priimta dirbti stažuotoja laiko „aplaidumu”.

“Tai Europos Parlamento bendrųjų saugumo taisyklių pažeidimas“, – teigė ji.

Liberalų grupei priklausantis Lietuvos europarlamentaras Petras Auštrevičius sakė, kad J. Peskovos įdarbinimas yra „labai didelė gėda Europos Parlamentui”.

“Negaliu patikėti, kad Kremlius laiko savo ranką ES institucijų kišenėse ir širdyje“, – P. Auštrevičius sakė RFE/RL.

A. Chauprade'as buvo vienas iš Kryme 2014 metais vykusio referendumo, po kurio Rusija aneksavo šį Ukrainai priklausantį pusiasalį, stebėtojų. Tuo metu A. Chauprade'as vadino „pateisinamu“ šį referendumą, Maskvos organizuotą jos okupuotoje teritorijoje, nors Europos Sąjungos pozicija buvo priešinga. Jungtinių Tautų rezoliucija, kurią palaikė 100 šalių, šio referendumo rezultatus skelbia negaliojančiais ir patvirtina įsipareigojimus Ukrainos teritoriniam vientisumui.

A. Chauprade'as AFP sakė: „Niekada neslėpiau, kad laikau Krymą istoriškai rusišku.“

Tuo metu Europos Sąjunga prognozuoja, kad per gegužę vyksiančius EP rinkimus prieš Bendriją gali būti surengta informacinių atakų, ypač organizuojamų Maskvos.

Su J. Peskovos stažuotę Europos Parlamente galinčia pakomentuoti Kremliaus spaudos tarnyba susisiekti kol kas nepavyko.

J. Peskova – viena iš daugelio Rusijos politinio elito atžalų, gyvenančių arba studijuojančių Vakarų Europje. Kremliaus kritikai tokią padėtį vadina Rusijos režimo veidmainyste.

D. Peskovas jau beveik du dešimtmečius dirba V. Putinu atstovu spaudai. Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas ne kartą yra paskelbęs informacijos apie jo turtą ir pomėgį prabangai.

J. Peskova aktyviai naudojasi socialiniais tinklais ir instagrame turi beveik 80 tūkst. sekėjų. Ten ji paprastai demonstruoja savo glamūrinį stilių ir teigia gyvenanti Maskvoje, Paryžiuje ir Briuselyje.

Neatrodo, kad jos paskyrose socialiniuose tinkluose būtų kokių nors nuotraukų, susijusių su darbu Europos Parlamente, bet esama nuotraukų, kuriose J. Peskova matoma lankanti įvairias garsias Briuselio vietas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Makas

Bardakas toje ES, tratina kas netingi.

faktas

Tik JAV pakalikams Lietuvoje ši žinia yra reikšminga. Pakalikai negali ramiai gyventi jei nejuodina kaimynų ir negali neskleisti popagandos.

Tikrai dirba

Šiandien ją pati mačiau Europos Parlamente
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS