V. Putino kritikas A. Navalnas paleistas iš kalėjimo | Diena.lt

V. PUTINO KRITIKAS A. NAVALNAS PALEISTAS IŠ KALĖJIMO

  • 8

Rusijos opozicijos lyderis, prezidento Vladimiro Putino kritikas Aleksejus Navalnas sekmadienį buvo paleistas iš kalėjimo, kur už protestų prieš Kremlių organizavimą praleido tris savaites.

Tai buvo jau antras jo administracinis areštas per du pastaruosius mėnesius. 42 metų aktyvistas iš kalėjimo Maskvos pietuose išėjo anksti ryte. Jis trumpai pasikalbėjo su žurnalistais ir išvyko jo laukusiu automobiliu.

„Per tas 50 dienų, kai buvau kalėjime, matėme dar daugiau įrodymų, kad šis režimas visiškai smunka“, – sakė jis, turėdamas omenyje pastarojo meto žvalgybos nesėkmes užsienyje ir nesėkmingą pilotuojamos rusų raketos paleidimą.

„Jei kas nors mano, kad areštais ... gali mus išgąsdinti ar sustabdyti, taip tikrai nėra“, – sakė jis, padėkojęs savo šalininkams.

Spaudimą pagrindiniam V. Putino priešininkui valdžia padidino dėl pensijų reformos smukus prezidento populiarumui.

Rugsėjo mėnesį A. Navalnas baigė 30 parų įkalinimo bausmę už metų pradžioje įvykusio mitingo organizavimą, bet iškart vėl buvo areštuotas dėl kaltinimų, susijusių su kitu protestu prieš pensinio amžiaus didinimą, turėjusiu sutapti su regioniniais rinkimais.

Per šiuos praėjusio mėnesio rinkimus Kremlius patyrė retų pralaimėjimų: mažiausiai dviejuose regionuose rinkėjai atmetė kandidatus iš valdančiosios partijos „Vieningoji Rusija“.

A. Navalno šalininkai baiminasi, kad dvi administracinės bylos iš eilės gali reikšti valdžios planus pradėti jo atžvilgiu kriminalinį tyrimą. Tokiu atveju jam galėtų grėsti ilga įkalinimo bausmė.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

JONAS

Tai ko neledžiat komentarus rašyti kad tiesa neišaiškėtu yra internetas tas suskis europos scwabistu šuva traukia pinigus iš kvailu europos idijotu valdžioje Nu ka jis gero ar bloga tiem ar tiem padarė laukit už savaitės vėl sėdės

To " tai", kodel nusprendei, kad mes kremliniai, mes lietuviai, o skaiciuojam " savus", tuos kur Lansbergis priglaude gautus is Norvegijos.

Tai

Navalno pinigus skaiciuojat, o kodel savo Putino neskaiciuojat.Tai pameginkit sulyginti kas prisigrobes daugiau
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS