V. Zelenskis: mobilizacijos įstatymai neatitinka karo meto iššūkių | Diena.lt

V. ZELENSKIS: MOBILIZACIJOS ĮSTATYMAI NEATITINKA KARO METO IŠŠŪKIŲ

Mobilizacija Ukrainoje vyksta nuo pat Rusijos plataus masto invazijos pradžios. Ukrainos mobilizacijos įstatymai buvo rengiami taikos metu ir neatitinka karo meto iššūkių.

Tai interviu Prancūzijos leidiniui „Le Monde“ pareiškė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, pažymėdamas, kad mobilizacijos tema yra daug dezinformacijos, praneša UNIAN.

„Mobilizacija vyksta nuo pat karo pradžios. Ji nenutrūko nuo to laiko, kai buvo paskelbta karinė padėtis. Ar ji yra ideali? Ne. Tai įstatymai, parengti taikos metu. Kai kariaujate, tai suprantate, kad yra praktinių detalių, kurios verčia keisti įstatymus. Apie tai ir diskutuojama parlamente – kada galima paleisti mobilizuotus karius, kokių kategorijų žmonės gali būti mobilizuoti ir demobilizuoti“, – sakė valstybės vadovas.

Kartu jis pažymėjo, kad kyla daug klausimų dėl atostogų ir rotacijos, nes kariškiai nori žinoti, ką galima patobulinti, o įstatymų leidėjai – kokie bus padariniai visuomenei.

Pasak Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Sausumos kariuomenės rezervistų tarybos pirmininko Ivano Timočkos, dabar Ukrainoje eiti kariauti yra pasirengę apie 2,5 mln. vyrų.

Šiuo metu mobilizacijos įstatymo projektas yra svarstomas profiliniame Aukščiausiosios Rados komitete. Pasak Nacionalinio saugumo komiteto nario Fediro Venislavskio, jau išnagrinėta 16 dokumento pataisų blokų.

Gairės: karas Ukrainoje, Volodymyras Zelenskis, mobilizacija, įstatymai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS