V. Zelenskis: nuo Izraelio ir „Hamas“ karo pradžios artilerijos tiekimas Ukrainai sumažėjo | Diena.lt

V. ZELENSKIS: NUO IZRAELIO IR „HAMAS“ KARO PRADŽIOS ARTILERIJOS TIEKIMAS UKRAINAI SUMAŽĖJO

  • 0

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ketvirtadienį pareiškė, kad praėjusį mėnesį prasidėjus kovoms tarp Izraelio ir „Hamas“ sumažėjo pagrindinių artilerijos sviedinių tiekimas į jo šalį.

JAV karinę paramą gaunantis Izraelis nepaliaujamai bombarduoja Gazos Ruožą nuo tada, kai spalio 7 dieną „Hamas“ kovotojai surengė išpuolį, per kurį, Izraelio duomenimis, žydų valstybėje žuvo 1,2 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, ir buvo paimta apie 240 įkaitų.

„Mūsų tiekimai sumažėjo“, – žurnalistams sakė V. Zelenskis, konkrečiai kalbėdamas apie 155 milimetrų sviedinius, plačiai naudojamus Ukrainos rytinėje ir pietinėje fronto linijoje, sakydamas, kad „jie tikrai sulėtėjo“.

„Taip nėra, kad JAV pasakė: mes neduodame Ukrainai. Ne! Tiesiog kiekvienas pats kovoja už savo atsargas“, – sakė jis žurnalistams.

„Tai yra gyvenimas. Nesakau, kad tai teigiamas dalykas, bet toks yra gyvenimas, ir mes turime ginti tai, kas mums priklauso“, – pridūrė jis.

Po beveik dvejus metus trukusių intensyvių kovų tiek Rusija, tiek Ukraina stengiasi išlaikyti ir apsaugoti artilerijos sviedinių atsargas.

Pietų Korėja pareiškė, kad Rusijos sąjungininkė Šiaurės Korėja suteikė Rusijai daugiau nei milijoną artilerijos sviedinių karui su Ukraina, mainais Pchenjanas gauna patarimų dėl palydovinių technologijų.

Tuo tarpu Vokietija šią savaitę pareiškė, kad Europos Sąjunga nepasieks savo tikslo per vienerius metus išsiųsti Ukrainai milijoną artilerijos sviedinių, Bendrijai susiduriant su sunkumais užtikrinti ginkluotės tiekimą Kyjivui.

„Dabar sandėliai yra tušti arba yra nustatytas teisinis minimumas, kurio konkreti valstybė negali jums suteikti“, – žurnalistams Kyjive sakė V. Zelenskis.

„Ir to nepakanka“, – pridūrė jis.

Tačiau V. Zelenskis gyrė pastangas Jungtinėse Valstijose didinti gamybą.

Jau beveik metus nei Rusija, nei Ukraina nepasiekė reikšmingų teritorinių laimėjimų, o ukrainiečių kariuomenės aukšto rango vadas neseniai pareiškė, kad kovos atsidūrė aklavietėje.

Gairės: karas Ukrainoje, artilerija, Izraelis, Hamas, karas Izraelyje, Volodymyras Zelenskis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS