V. Zelenskis padėkojo karinėms oro pajėgoms už Rusijos naikintuvų numušimą | Diena.lt

V. ZELENSKIS PADĖKOJO KARINĖMS ORO PAJĖGOMS UŽ RUSIJOS NAIKINTUVŲ NUMUŠIMĄ

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis padėkojo šalies karinėms oro pajėgoms už septynių Rusijos naikintuvų numušimą. „Suchoj“ koviniai lėktuvai buvo numušti per savaitę, sakė jis trečiadienio vakarą paskelbtame tradiciniame kreipimesi. „Dėkoju mūsų ginkluotosioms oro pajėgoms ir visiems, kas saugo mūsų oro erdvę“, – sakė V. Zelenskis. Tarp svarbiausių uždavinių kare esą yra oro erdvės ir pozicijų fronte apsauga nuo Rusijos oro ir raketų smūgių.

Prieš antrąsias karo pradžios metines V. Zalenskis paskelbė ir apie naujus reikšmingus saugumo susitarimus su Ukrainos sąjungininkėmis. Tai, be kita ko, susiję su gynybine pagalba kariams ir labai konkrečiomis finansinėmis garantijomis valstybei, kalbėjo V. Zelenskis. Tačiau detalių jis kol kas nepateikė.

Pastaruoju metu Ukraina su Didžiąja Britanija, Vokietija ir Prancūzija pasirašė saugumo susitarimus. Ateinančiomis savaitėmis jų bus pasirašyta dar, sakė prezidentas.

Ukraina šeštadienį minės antrąsias Rusijos invazijos metines. Ukraina ginasi nuo agresijos naudodamasi Vakarų karine, finansine ir karine pagalba.

Gairės: Volodymyras Zelenskis, padėkojo, Oro pajėgos, Rusijos naikintuvų numušimas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS