Zimbabvės prezidentas sutiko atsistatydinti | Diena.lt

ZIMBABVĖS PREZIDENTAS SUTIKO ATSISTATYDINTI

  • 0

Zimbabvės prezidentas Robertas Mugabe (Robertas Mugabė) sutiko atsistatydinti, sekmadienį naujienų agentūrai AFP pranešė jam artimas šaltinis.

„Taip, jis sutiko atsistatydinti“, – sakė šaltinis, kai R. Mugabe atidėjo planuotą kreipimąsi į tautą per televiziją.

Prezidentas šaliai vadovavo 37 metus, tačiau šią savaitę valdymą Zimbabvėje perėmė kariuomenė.

Atleido per skubiai sušauktą susirinkimą

Zimbabvėje valdančioji partija ZANU-PF per skubiai sušauktą susirinkimą R. Mugabe atleido iš partijos vadovo pareigų ir į jo vietą paskyrė buvusį viceprezidentą Emmersoną Mnangagwą (Emersoną Mnangagvą).

Formalų atleidimo procesą atliko partijos ZANU-PF Centrinis Komitetas.

„Buvo priimta rezoliucija atšaukti prezidentą ir iškelti Mnangagwą partijos pirmininku“, – sakė naujienų agentūrai AFP vienas deputatų.

Tame pačiame susirinkime iš šios partijos moterų lygos vadovės pareigų buvo atleista pirmoji šalies ponia Grace Mugabe (Greis Mugabė).

Be to ZANU-PF Centrinis Komitetas paskelbė, kad R. Mugabe iki pirmadienio vidurdienio turi atsistatydinti iš šalies prezidento pareigų, arba bus pradėtas apkaltos procesas parlamente.

Parlamentas į sesiją rinksis antradienį – tada ir prasidėtų R. Mugabės apkaltos procesas.

Iškėlė kandidatu

ZANU-PF sekmadienį paskelbė, kad buvęs viceprezidentas E. Mnangagwa, dėl kurio atleidimo anksčiau šią savaitę buvo surengtas karinis perversmas, bus jos kandidatas prezidento rinkimuose, vyksiančiuose 2018 metais.

„Mnangagwa yra išrinktas ZANU-PF pirmininku ir pirmuoju sekretoriumi... ir nominuotas partijos kandidatu į prezidentus visuotiniems rinkimams 2018 metais“, – sakė vienas partijos pareigūnų Hararėje per posėdį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS