Vengrijos premjeras užsipuolė „nedemokratišką“ Vakarų Europą | Diena.lt

VENGRIJOS PREMJERAS UŽSIPUOLĖ „NEDEMOKRATIŠKĄ“ VAKARŲ EUROPĄ

  • 5

Vengrijos nacionalistų premjeras Viktoras Orbanas šeštadienį užsipuolė Vakarų Europos valstybes, kurias pavadino nedemokratiškomis, ir apibrėžė savo viziją, kokia turėtų būti žemyno ateitis.

„Vakaruose yra liberalizmas, ten nėra demokratijos“, – pareiškė jis per susitikimą su vengrų etninės grupės kaimyninėje Rumunijoje atstovais.

Pasak Vengrijos vyriausybės vadovo, „saviraiškos laisvės apribojimai ir cenzūra“ Vakarų Europos šalyse „tapo kasdieniu reiškiniu“.

V. Orbanas taip pat sukritikavo Briuselio institucijas, o Europos Komisiją pavadino „nesėkmės simboliu“.

„Europos Komisija išeina, mes ateiname“, – pareiškė jis.

Tęsiantis ginčams su Vengrija dėl šalies migracijos politikos ir teisinės valstybės principų paisymo, Europos Komisija praėjusią savaitę apskundė Vengriją Europos Sąjungos Teisingumo Teismui dėl prieštaringai vertinamų šalies įstatymų, kuriuose numatomos bausmės už pagalbą migrantams.

Komisija Vengriją Teisingumo Teismui apskundė ir dėl 2015 metų gruodį pateiktų neišspręstų skundų, kad Budapeštas per ilgai laikė prieglobsčio prašytojus tranzito centruose ir netinkamai su jais elgėsi.

Antiimigracinė ideologija

Savo kalboje V. Orbanas taip pat paaiškino, kaip jis apibrėžia „krikščioniškąją demokratiją“.

„Galima sakyti, ji yra neliberali“, – pareiškė Vengrijos vyriausybės vadovas ir pabrėžė, kad ji yra „nukreipta prieš imigrantus, prieš daugiakultūriškumą, ir reiškia krikščioniškąjį šeimos modelį“.

V. Orbanas pareiškė, jog imigraciją pavers pagrindine kitąmet įvyksiančių Europos Parlamento rinkimų tema.

„Europos lyderiai yra netinkami, jie nesugeba apginti Europos nuo imigracijos“, – pažymėjo jis.

Kalbėdamas apie etninių vengrų gyvenamąjį Rumunijos regioną, kuriame vyko susitikimas, V. Orbanas pareiškė, kad „jis tebeegzistuos, net kai visą Europą užgrobs islamas“.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

nors 1

protingas zmogus pasake grina tiesa juk briuseli kaip ir jav valdo masonai stai kodel britai nusimuilino nuo europos nes ten irgi masonai nesiskaitantys su savo zmonemis... jik tai pidlordai kuriems istatymai negalioja......

...

GRYNA Tiesa: "... „saviraiškos laisvės apribojimai ir cenzūra“ Vakarų Europos šalyse „tapo kasdieniu reiškiniu“... ". Bet - 'stipriam centrui' tiesa nepriimtina, Briuselis pasiekė savo nekompetencijos ribą (juk ir BREXIT ne šiaip sau).

lietuviskas valdziagyviu keksynas

galetu pasimokyt is vengrijos politiku
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS