Vokiečių kardinolas pripažino, kad Bažnyčia naikino pedofilų kunigų bylas | Diena.lt

VOKIEČIŲ KARDINOLAS PRIPAŽINO, KAD BAŽNYČIA NAIKINO PEDOFILŲ KUNIGŲ BYLAS

  • 6

Vienas įtakingas katalikų kardinolas šeštadienį pripažino, kad Bažnyčios dokumentai, susiję su bylomis vaikus tvirkinusiems kunigams, būdavo naikinami arba tokios bylos apskritai nebūdavo keliamos, ir tai leido pedofilams išnaudoti nepilnamečius.

„Bylos, galėjusios dokumentuoti baisius poelgius ir įvardyti atsakinguosius, buvo naikinamos ar net nekeliamos“, – per Vatikane vykstantį istorinį viršūnių susitikimą, skirtą tarp kunigų paplitusios pedofilijos prevencijai, pareiškė kardinolas Reinhardas Marxas (Reinhardas Marksas).

„Buvo stebimi ne kaltininkai, o aukos, kurios taip pat buvo tildomos“, – pridūrė dvasininkas.

„Buvo sąmoningai nepaisoma numatytų baudžiamojo persekiojimo procedūrų ir procesų – jie buvo atšaukiami ar panaikinami“, – sakė jis.

R. Marxas kalbėjo precedento neturinčio įtakingiausių pasaulio vyskupų susitikimo trečiąją dieną. Šį susirinkimą sušaukė popiežius Pranciškus, mėgindamas įveikti problemą, jau ne vieną dešimtmetį krečiančią Katalikų Bažnyčią.

Buvo stebimi ne kaltininkai, o aukos, kurios taip pat buvo tildomos.

Besitęsiantys skandalai peraugo į tikrą krizę, sukrėtusią daugelį pasaulio šalių, o vėliausi atvejai ypač paveikė Čilę, Vokietiją ir JAV.

Tyrimai atskleidė, kad nepilnamečiu išnaudojimu kaltinti kunigai dažnai būdavo perkeliami į kitas parapijas, o vyskupai tokius incidentus tiesiog ignoruodavo, siekdami apsaugoti Bažnyčios reputaciją.

„Aukų teisės iš esmės buvo sutryptos. Visi šie įvykiai smarkiai prieštarauja vertybėms, kurių turėtų laikytis Bažnyčia“, – teigė R. Marxas.

Anot kardinolo, būtina užtikrinti, kad prievartą patyrę žmonės „galėtų pasitikėti sistema“.

„Atsekamumui ir skaidrumui alternatyvų nėra“, – tvirtino jis pridurdamas, jog lytinių išnaudotojų dangstymo skandalai gali smarkiai pakirsti Katalikų Bažnyčios autoritetą.

Pontifikas pareiškė vyskupams, kad norėtų parengti „konkrečių priemonių“ vaikų tvirkinimo prevencijai, tačiau į Romą atvykusios aukų grupės kaltina Vatikaną tuščiažodžiaujant ir nesiimant veiksmų.

GALERIJA

  • Vokiečių kardinolas pripažino, kad Bažnyčia naikino pedofilų kunigų bylas
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

kodėl tikinčiuosius negina DIEVAS?,

kokio didesnio nusikaltimo laukia DIEVAS, kad bažnyčios HIEROKRATIJA , už pedofiliją --- virtų SMALOJE,--- įvykiai rodo ,kad įvyko ,vienos lyties: DIEVO ir VELNIO santuoka ir tikintieji tapo BEJĖGIAI

nieko nuostabaus .......

y teisininkus ir kunigus kaip taisykle renkasi vien tik iskrypeliai ....ir vieni ir kiti tampa nepakaltinami ,vienus gina teisininku sistema [mafija] ir ju susikurti istatymai , kitus vatikanas su popiezium ir kardinolais....

Anonimas

Kataliku sventikai pradedant paprastu kleboneliu ir baigiant PEDOFILU -PIDE>RAU ,,sventuoju,, tevu Vatikane popieziumi --- Lytiniai issigimeliai ir nusikalteliai. Ir kaip juos sventa zemele nesioja, ir kaip Dievulis juos pakencia. Matyt ju ir dievulis toks pat pedofilas. Zydokrikscioniu biblijoje net rasoma ,, ....kaip danguje taip ir zemeje ....,, Kaip degradavo KUREJO tvariniai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS