Vokietija atšaukė sankcijas Turkijai | Diena.lt

VOKIETIJA ATŠAUKĖ SANKCIJAS TURKIJAI

  • 0

Vokietija atšaukė Turkijai taikytas ekonomines sankcijas ir sušvelnino rekomendaciją dėl kelionių į šią šalį, šeštadienį paskelbė Berlynas, Ankarai atšaukus dvejus metus galiojusią nepaprastąją padėtį.

Vokietijos ekonomikos ministerija nurodė naujienų agentūrai AFP, kad eksporto į Turkiją garantijų apribojimas iki 1,5 mlrd. eurų šiemet nebebus atnaujintas. Tokią pačią informaciją anksčiau paskelbė laikraštis „Frankfurter Allgemeine Zeitung“.

Ši priemonė buvo įvesta 2017 metų liepą kaip būdas spausti Ankarą, kai Turkija sulaikė vieną vokiečių žmogaus teisių aktyvistą ir penkis kitus aktyvistus, įskaitant organizacijos „Amnesty International“ Turkijos padalinio vadovą.

Vokietijos opozicijos partijos tvirtino, kad nustatyta 1,5 mlrd. eurų riba – pernelyg menkas žingsnis, žinant, kad eksporto garantijos buvo padidintos nuo 1,1 mlrd. eurų 2016 metais iki 1,46 mlrd. eurų 2017-aisiais.

Vokietijos užsienio reikalų ministerija iš savo tinklalapio taip pat pašalino perspėjimą šalies piliečiams, kad lankantis Turkijoje gresia didelis pavojus būti areštuotiems.

Ankara ketvirtadienį atšaukė nepaprastąją padėtį, įvestą po 2016 metais šalyje nesėkmingai mėginto įvykdyti perversmo, išprovokavusio didžiausius tarnybų valymus per šiuolaikinės Turkijos istoriją.

Tačiau šalies opozicija kaltina vyriausybę siekiant, kad kai kurie atgrasiausi nepaprastosios padėties aspektai taptų nuolatine kasdienio gyvenimo dalimi.

Penktadienį Turkija ir Nyderlandai irgi užbaigė kelis mėnesius tvyrojusį priešiškumą bei susitarė atnaujinti diplomatinius santykius, nutrūkusius, kai Olandija uždraudė dviem turkų ministrams dalyvauti viename politiniame renginyje Roterdame.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS