Vokietijos kovos su terorizmu padalinys surengė reidą dešiniojo sparno ekstremistams | Diena.lt

VOKIETIJOS KOVOS SU TERORIZMU PADALINYS SURENGĖ REIDĄ DEŠINIOJO SPARNO EKSTREMISTAMS

  • 0

Elitinis Vokietijos kovos su terorizmu padalinys antradienį auštant įvykdė reidus penkiems dešiniojo sparno ekstremistams, kurie kaltinami išpuoliais prieš pabėgėlių centrus ir politinius oponentus, sučiupti, pranešė federaliniai prokurorai.

Įtariamieji, keturi vyrai ir moteris, yra kaltinami naryste kraštutinių dešiniųjų teroristinėje organizacijoje „Freitalio grupė“, pavadintoje pagal miestą šalies rytuose, kur vyko šalį šokiravę rasistiniai protestai.

„Kaip rodo preliminarūs tyrimai, šios grupės tikslas buvo įvykdyti išpuolius su sprogmenimis prieš prieglobsčio prašytojų namus ir, taip pat, politinių priešų namus“, – sakoma federalinės prokuratūros pareiškime.

Jame nurodoma, kad įtariamieji sukaupė šimtus pirotechnikos priemonių iš Čekijos, kurias planavo panaudoti per išpuolius.

Tarp įvykdytų išpuolių yra pabėgėlių centro Freitalyje virtuvės langų išdaužymas panaudojant pirotechnikos priemones 2015 metų rugsėjį.

„Tų namų gyventojai sužeidimų dėl lakstančių šukių ... išvengė tik todėl, kad tuo metu virtuvėje nieko nebuvo“, – nurodė prokuratūra.

Per antrą išpuolį, dėl kurio įtariama ši grupė ir kuris buvo įvykdytas pernai spalį, įtariamieji į pastatą, kuriame gyvena kairiųjų aktyvistai, svaidė pirotechnikos priemones ir akmenis. Niekas nebuvo sužeistas.

Prokurorai sakė, kad kuopelė pernai lapkritį atakavo ir kitą pabėgėlių centrą Freitalyje, kur vienam gyventojui veidą supjaustė lėkusios šukės.

Maži miesteliai rytinėje Saksonijos žemėje, tokie kaip Freitalis, pernai liūdnai pagarsėjo visoje šalyje, kai neonacių grupės ir įpykę gyventojai įžeidinėjo nuo karo ir skurdo bėgančius žmones ir svaidė akmenis į policininkus, pasiųstus saugoti prieglobsčio prašytojų.

Federalinė policija 2015 metais užregistravo daugiau kaip 800 išpuolių prieš pabėgėlių centrus Vokietijoje, kuri pernai įsileido beveik 1,1 mln. prieglobsčio prašytojų.

Dauguma tų išpuolių buvo įvykdyti buvusiuose komunistiniuose šalies rytuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS