Vokietijos prezidentas ES plėtrą pavadino „Europos laimės akimirka“ | Diena.lt

VOKIETIJOS PREZIDENTAS ES PLĖTRĄ PAVADINO „EUROPOS LAIMĖS AKIMIRKA“

Vokietijos prezidentas Frankas Walteris Steinmeieris prieš 20 metų įvykusį 10-ies valstybių priėmimą į Europos Sąjungą pavadino „Europos laimės akimirka“.

2004 metų gegužės 1 dieną ES išaugo nuo 15 iki 25 narių ir pasipildė 75 milijonais naujų ES piliečių, pirmadienį Prahoje sakė F. W. Steinmeieris bendroje spaudos konferencijoje su Čekijos prezidentu Petru Pavelu.

„Tuometinė Europos Sąjungos plėtra, manau, yra labai įspūdingas reikšmingos ir sėkmingos Europos transformacijos pavyzdys, pagaliau įveikęs Šaltojo karo sukeltą Europos susiskaldymą“, – sakė jis.

Per iki šiol didžiausią ES plėtrą prie Sąjungos prisijungė buvusios Rytų bloko valstybės Estija, Latvija, Lietuva, Slovėnija, Slovakija, Čekija, Vengrija ir Lenkija, taip pat Malta ir Kipras.

Ankstyvą popietę F. Steinmeieris atvyko į Prahą, kur kartu su Čekija paminėjo šią sukaktį.

„Esu tikras, kad narystė ES pakeitė Čekiją, bet Čekija taip pat pakeitė Europos Sąjungą“, – sakė jis.

Pasak F. W. Steinmeierio, net ir šiandien ES plėtra yra svarbiausias strateginis Vokietijos, Čekijos ir visos ES interesas. „Vokietija palaiko Vakarų Balkanų šalių kandidačių, Ukrainos, Moldovos ir Sakartvelo stojimo perspektyvas“, – sakė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Dar vienas Debilas. ES plėtra tai Nelaimė Visiems

100 %

tai --EUROPOS ZLUGIMO

ir iskrypeliu , narkomanu ir islamistu teroristu --laimes akimirkos

Anonimas

Atsirado daug pigios patrankų mėsos, kurią galima bus panaudoti prieš kinus, rusus, negrus ir visus, nenorinčius būti JAV ir NATO vergais. Ukraina puikus to pavyzdys.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS