Vokietijos VRM: nesame pasiruošę uždrausti „Huawei“ | Diena.lt

VOKIETIJOS VRM: NESAME PASIRUOŠĘ UŽDRAUSTI „HUAWEI“

  • 0

Vokietija nėra pasiruošusi uždrausti naudoti „Huawei“ įrangą 5G mobiliojo ryšio tinkluose ir gali imtis priemonių, užtikrinančių, kad potencialiai nepatikimi tiekėjai, kaip „Huawei“, vis dėlto galėtų tiekti įrangą, pareiškė Vokietijos vidaus reikalų ministerijos (VRM) atstovas Bjornas Grunewalderis.

CNBC atsiųstame pranešime B. Grunewalderis tikino, kad Vokietijos VRM ieško būdų paruošti telekomunikacijų tinklus naujoms grėsmėms.

„Paprastas kažkurio 5G įrangos gamintojo uždraudimas nėra nei planuojamas, nei teisiškai įmanomas“, - teigė atstovas.

„VRM susitelkia ties atitinkamų saugumo reikalavimų įvykdymu, kad 5G ryšio tinklų saugumas būtų užtikrintas, net jei įrangos gamintojas gali būti ne visai patikimas“, - pridūrė B. Grunewalderis.

VRM atstovas patikino, kad būtini saugumo reikalavimai bus įtraukti į Vokietijos telekomunikacijų įstatymą. Pasak jo, konkrečios pataisos šiuo metu yra aptariamos ministerijų lygmenyje, tačiau kol kas jokių galutinių sprendimų nepriimta.

Vokietijos planai leisti „Huawei“ įrangą šalies 5G tinkluose būtų tikras smūgis JAV, kurios bando įtikinti sąjungininkus uždrausti „Huawei“ įrangos naudojimą. Jungtinėse Valstijose „Huawei“ pardavinėti savo įrangą uždrausta jau kelerius metus, o žiniasklaidoje vis pasirodo pranešimų, kad Donaldas Trumpas svarsto uždrausti visų Kinijos telekomunikacijų tiekėjų įrangą JAV tinkluose.

Be Jungtinių Valstijų, Australija, Naujoji Zelandija ir Japonija taip pat uždraudė „Huawei“ tiekti įrangą 5G mobiliojo ryšio tinklams dėl saugumo sumetimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS