Vokietijos vyriausybė Holokaustą išgyvenusiems asmenims Izraelyje skyrė 25 mln. eurų | Diena.lt

VOKIETIJOS VYRIAUSYBĖ HOLOKAUSTĄ IŠGYVENUSIEMS ASMENIMS IZRAELYJE SKYRĖ 25 MLN. EURŲ

Vokietijos vyriausybė nusiuntė 25 mln. eurų paramą Izraelyje gyvenantiems Holokaustą išgyvenusiems asmenims, kurie dabar kenčia dėl konflikto Artimuosiuose Rytuose.

Finansų ministerija šias išmokas apibūdino kaip „neatidėliotiną pagalbą šioje bauginančioje ir beviltiškoje karo situacijoje“.

Mokėjimai bus atliekami per Žydų reikalavimų konferenciją ir Izraelio vyriausybės agentūrą, kuri spręs, kaip paskirstyti individualias išmokas, ketvirtadienį sakė Vokietijos ministerijos atstovas spaudai.

Žydų reikalavimų konferencijos duomenimis, maždaug 113 tūkst. Izraelyje gyvenančių Holokaustą išgyvenusių asmenų iš solidarumo fondo gaus po 220 eurų.

Vokietijos finansų ministerijos atstovas sakė, kad išmokos skiriamos kaip „Vokietijos solidarumo ir paramos Izraeliui gestas šioje išskirtinėje ir įtemptoje Holokausto aukų situacijoje“.

Daugelį Holokaustą išgyvenusių asmenų paveikė spalio 7 dienos palestiniečių ekstremistų grupuotės „Hamas“ surengti išpuoliai prieš Izraelį ir vėlesnis Izraelio karinis puolimas Gazos Ruože.

Ministerijos atstovas sakė, kad Holokaustą išgyvenę asmenys neteko namų, taip pat globėjų ar kitų paramos sistemų.

Žydų reikalavimų konferencija, įkurta 1951 metais Niujorke, yra skėtinė organizacija, vienijanti žydų organizacijas, sprendžiančias materialinės kompensacijos Holokaustą išgyvenusiems asmenims klausimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

o

koks sovietkgb kuri valde zydai su derznsky skirs mln isvsztujuAA palikuonims kai gencentra valdo ir iki siol tyliai ir siltai /bezda/ savo foteliuose dar speje /nasosdasos/ inciatyva apdergt zymius garbingus zmones ir si pareigybe privalo but likviduota kaip ir visos nesancias zala ir skausma su laku ir teist .

jonas.

O palestinieciam skirs kai rusai isvaduos lietuva.

Anonimas

As pavyzdziui atiduociau tos pinigus liet bet su salyga kad kiekvienas kuris gaus pinigus nuzudytu savo tevus vaikus gimines,Daug atsirastu lietuviu kurie sutiktu ta padaryti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS