Vyksta beprecedentės JAV ir Rusijos kariškių derybos dėl veiksmų Sirijoje | Diena.lt

VYKSTA BEPRECEDENTĖS JAV IR RUSIJOS KARIŠKIŲ DERYBOS DĖL VEIKSMŲ SIRIJOJE

  • 0

Amerikiečių ir rusų kariškių vadovai susitiko beprecedenčių derybų, kad akis į akį suderintų savo veiksmus Sirijoje, vis labiau kaistant įtampai per likusių „Islamo valstybės“ pozicijų Sirijoje puolimą.

Vyriausybinė Sirijos pajėgos, Rusijos specialiosios pajėgos ir JAV remiamos sukarintos grupuotės kaunasi su džihadistais stengdamosi atkovoti iš jų naftos turtingąją Deir az Zoro provinciją.

Amerikiečių pulkininkas Ryan Dillonas (Rajenas Dilinas) sakė, kad JAV ir Rusijos generolai dalijosi žemėlapiais, grafikais, informacija apie savo pajėgų kovos pozicijas. Šiuo pasitarimu matyt siekiama gerinti kovos veiksmų koordinavimą.

R.Dillon pažymėjo, kad ir lig šiol maždaug mėnesį JAV ir Rusijos sausumos pajėgos Sirijoje palaikė ryšį telefonu, kad vieni kitų neapšaudytų.

Rusija anksčiau ketvirtadienį griežtai perspėjo JAV pajėgas ir jų sąjungininkus Sirijoje apie savo specialiųjų pajėgų dislokavimą šalia Sirijos vyriausybės karių, kovojančių su džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ kovotojais dėl Deir az Zoro provincijos kontrolės, ir imsis atsakomųjų veiksmų, jeigu rusų pajėgos bus apšaudytos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS