„WikiLeaks“ ragina nutekinti B. Obamos administracijos dokumentus | Diena.lt

„WIKILEAKS“ RAGINA NUTEKINTI B. OBAMOS ADMINISTRACIJOS DOKUMENTUS

  • 2

Vyriausybių paslaptis viešinantis tinklapis „WikiLeaks“ antradienį paragino nutekinti Baltųjų rūmų dokumentus, kol dar nesibaigė prezidento Baracko Obamos (Barako Obamos) kadencija.

Be to, “WikiLeks” steigėjas Julianas Assange'as (Džulianas Asandžas) dar kartą paneigė, kad Rusija pateikė programišių pavogtus JAV Demokratų partijos elektroninius laiškus, kurių paviešinimas pakenkė Hillary Clinton (Hilari Klinton) rinkimų kampanijai.

„Sistemos administratoriai: neleiskite Baltiesiems rūmams vėl naikinti JAV istorijos! Kopijuokit dabar, o tada, turėdami noro ir laiko, siųskit „WikiLeaks“, – „Twitter“ paskelbė paslaptis viešinanti interneto svetainė.

„Pareiškiame apie 20 tūkst. JAV dolerių (19 tūkst. eurų) atlygį už informaciją, kuri padėtų areštuoti ar demaskuoti bet kokį Obamos administracijos agentą, naikinantį reikšmingus įrašus“, – sakoma „Twitter“ žinutėje.

Kiek vėliau J.Assange'as, nuo 2012 metų birželio gyvenantis Ekvadoro ambasadoje Londone, kur pasiprašė prieglobsčio norėdamas išvengti ekstradicijos į Švediją dėl įtariamo išžaginimo, davė interviu JAV televizijai „Fox“.

J.Assange'as nenurodė, kas pateikė „Wikileaks“ tūkstančius elektroninių laiškų, kuriuos programišiai pavogė iš Demokratų nacionalinio komiteto (DNK) ir H.Clinton kampanijos vadovo Johno Podestos (Džono Podestos).

„WikiLeaks“ šiuos dokumentus paskelbė per JAV rinkimų kampaniją ir pranešama, jog JAV žvalgyba priėjo prie išvados, kad tai buvo Rusijos bandymas pakreipti rinkimus H.Clinton varžovo Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) naudai. Respublikonas D.Trumpas galiausiai laimėjo prezidento rinkimus.

Tačiau J.Assange'as tvirtino, kad jokie su Rusijos vyriausybe susiję subjektai nebuvo programišių pagrobtos informacijos šaltinis.

„Šaltinis nėra Rusijos vyriausybė. Tai ne valstybės subjektai“, – „Fox“ sakė 45 metų australas.

Klausinėjamas dėl to, ar, jo nuomone, J.Podestos ir DNK elektroninių laiškų nutekinimas nulėmė D.Trumpo pergalę lapkričio rinkimuose, jis atsakė: „Kas žino, neįmanoma pasakyti.“

„Bet jei ir nulėmė, kaltinimas yra tas, kad tikri Hillary Clinton ir jos kampanijos vadovo Johno Podestos, ir DNK vadovės Debbie Wasserman Schultz (Debi Vaserman Šulc) pareiškimai, jų tikri pareiškimai pakeitė rinkimus“, – pridūrė jis.

Pasak J.Assange'o, jo organizacija nėra politinė, ji siekia pateikti faktus, kurių nepateikia vyriausybės.

„Mūsų reputacija nepriekaištinga - patvirtiname informacijos, kurią skelbiame, autentiškumą, – sakė J.Assange'as. – Mes bandome išsaugoti tą reputaciją. Dėl ko gi dar galėtume būti žinomi?“

Švedija nori apklausti J.Assange'ą dėl jaunos moters jam pareikštų kaltinimų, kad jis, 2010 metais lankydamasis Stokholme, ją išžagino.

Jis šiuos kaltinimus neigia ir tvirtina, kad jie turėjo lytinių santykių abipusiu sutikimu.

Jis atsisakė vykti į Švediją apklausai, nes baiminasi, kad bus išduotas Jungtinėms Valstijoms dėl 2010 metais „WikiLeaks“ paviešintų 500 tūkst. slaptų karinių failų apie karus Afganistane ir Irake.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

jankis

bobuiną į gardą ir dar antsnukį reikia uždėt ir niekas ten nieko nežagino,nes amerikos melagiai sugalvos ką nori,kad tik nuslėpt savo juodus darbus

Anonimas

kuo toliau,tuo labiau neapkenčia žmonių amerikos bobuino

SUSIJUSIOS NAUJIENOS