Žemina reikalavimų kartelę pareigūnams – taip tikisi daugiau kandidatų | Diena.lt

ŽEMINA REIKALAVIMŲ KARTELĘ PAREIGŪNAMS – TAIP TIKISI DAUGIAU KANDIDATŲ

  • 0

Filadelfijos valstija – viena iš labiausiai nuo nusikalstamumo kenčiančių regionų JAV. Nusikaltimų daug, o kandidatų į pareigūnus fiziniai pajėgumai tokie, kad studijoms ir tarnybai tinka rečiau nei kas trečias. Todėl valstijos policijos akademija sutiko nebebūti tokia išrankia – nutarė žeminti fizinių reikalavimų kartelę stojantiesiems.

„Manau, tai paskatins daugiau kandidatų. Manau, kad daug daugiau žmonių nuspręs, jog tai lengviau pasiekiama. Taigi, jei abejojate savimi arba nesijaučiate pasitikintys savo sportiniais gebėjimais, manau, kad tai būtų puikus atspirties taškas“, – kalbėjo kandidatė į policijos akademiją Megan Bortner.

„Iki šiol keliami reikalavimai buvo kiek per sunkūs. Manau, kad anksčiau reikėjo nubėgti pusantros mylios per 13 ar 12 minučių ir kai kurie žmonės tiesiog netiki, kad gali tai padaryti ir iškart save atmeta, sakydami: aš nekandidatuosiu“, – nurodė kandidatas į policijos akademiją Emmanuel Berneaud.

Keturiasdešimtmetis, kuris buvo tarp stojančiųjų, fizinio parengimo testo vis dėlto neišlaikė, bet jis nenusiminė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Tas faktas, kad susidorojau su pritūpimais, kad kažkaip įveikiau sprintą, o iki atsispaudimų pritrūko tik dviejų, leidžia manyti, kad tai, ką turėsiu pasiekti, yra daug lengviau nei maniau“, – šnekėjo kandidatas į policijos akademiją Christopher Carter.

Kita vertus, Filadelfijos policijos vadovybė puikiai įsivaizduoja, koks sunkus yra vietos policijos pareigūnų darbas taip pat ir fiziškai. Tai reiškia, kad akademijos kursą įveiks toli gražu ne visi priimti į mokslus.

Manau, kad daug daugiau žmonių nuspręs, jog tai lengviau pasiekiama.

„Jie privalo gauti teigiamą įvertinimą ir kartu su juo išlaikyti fizinio pajėgumo testą. Taigi taip, visada bus diskusijų, ar mes ką nors sumažinome, bet mes to paprasčiausiai nedarome, nes akademijos baigimo standartai tebėra tokie patys kaip per pastaruosius dešimt metų“, – aiškino Filadelfijos policijos įdarbinimo skyriaus vadas John Walker.

Pagal paskutinius Filadelfijos policijos akademijos duomenis, dabar į pirmą kursą jau pavyko priimti apie 50 procentų panorusių mokytis ir kada nors gauti nelengvo, bet gana gerai apmokamo policininko darbo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS