Žiniasklaida: kitas ES sankcijų Rusijai paketas apims 11 laivų | Diena.lt

ŽINIASKLAIDA: KITAS ES SANKCIJŲ RUSIJAI PAKETAS APIMS 11 LAIVŲ

Europos Sąjunga naujame sankcijų pakete pasiūlė nustatyti apribojimus 11-ai laivų, kurie prisideda prie Rusijos galimybių kariauti prieš Ukrainą. Apie tai pranešė „Bloomberg“.

Jei valstybės narės pritars apribojimams, laivai negalės patekti į ES uostus ir inkarvietes, bus apsunkinta jų logistika, nes jiems bus uždrausta naudotis įvairiomis Europos bendrovių teikiamomis paslaugomis.

Tarp laivų, kuriems gali būti taikomos sankcijos, yra keturi degalų tanklaiviai, du naftos tanklaiviai, dvi dujų saugyklos, naudojamos „PJSC Novatek“ suskystintų dujų perkrovimo projekte Kamčiatkos pusiasalyje, ir krovininis laivas. Vienas iš šių laivų yra Baltijos jūroje sudužęs tanklaivis „Andromeda Star“, kuris, kaip nustatyta, turėjo negaliojantį Europos draudimą.

Pasak „Bloomberg“, šie pasiūlymai yra dalis ES pastangų, kuriomis siekiama užkirsti kelią Maskvai apeiti įvestus naftos kainų apribojimus pasitelkiant šešėlinį laivyną ir ribojant laivų, gabenančių prekes, skirtų Rusijos karinei mašinai, ypač sektoriuose, kuriems įvestos sankcijos, veiklą.

Sankcijomis būtų nebeleidžiama teikti draudimą ir techninę pagalbą, įskaitant bunkeriavimą, laivų aprūpinimo, įgulų rotacijos, pakrovimo ir iškrovimo bei vilkimo paslaugas, teigiama dokumento projekte, kurį matė „Bloomberg“.

Kaip pranešama, ES pasiūlė įvesti sankcijas maždaug 55 subjektams ir daugiau kaip 60-čiai fizinių asmenų; tai būtų naujo,13-ojo, Rusijai įvedamų apribojimų paketo dalis.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusija, Europos Sąjunga, sankcijos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS