Žiniasklaida nerimauja dėl G. Wilderso pergalės: žurnalistus pavadino visuomenės padugnėmis | Diena.lt

ŽINIASKLAIDA NERIMAUJA DĖL G. WILDERSO PERGALĖS: ŽURNALISTUS PAVADINO VISUOMENĖS PADUGNĖMIS

Nyderlandų žurnalistų asociacija (NVJ) nerimauja dėl neigiamo poveikio žiniasklaidai po dešiniojo populisto Geerto Wilderso ir jo Laisvės partijos (PVV) pergalės parlamento rinkimuose.

G. Wildersas kursto priešiškumą ir grasina žurnalistams, ketvirtadienį Amsterdame pareiškė NVJ generalinis sekretorius Thomas Bruningas.

Pasak T. Bruningo, G. Wildersas praeityje yra padaręs „nerimą keliančių pareiškimų“, 2021 metais „X“ platformoje, buvusiame tviteryje, žurnalistus pavadindamas „visuomenės padugnėmis“.

„Matėme, kad tai turėjo įtakos šios profesijos atstovams ir jų galimybėms saugiai dirbti“, – sakė jis.

G. Wildersas ir jo PVV partija nebenori finansuoti visuomeninio transliavimo mokesčių mokėtojų pinigais.

„O svarbiausias dalykas – kad jis nori panaikinti visuomeninę žurnalistiką“, – sakė T. Bruningas.

Trečiadienį vykusiuose parlamento rinkimuose G. Wilderso partija tapo stipriausia politine jėga, gavusi 37 iš 150 vietų, rodo naujausia porinkiminė apklausa.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

G

Kraštutiniams politikams kelią atvėrė kraštutinė tolerancija ir naivumas demonstruotas ištisus dešimtmečius. Europa apsileido, tapo bestubure žele. Nu ir atsibodo rinkėjams matyti, kaip vieninteliu rūpesčiu valstybėje yra atvykėlių integravimas, išlaikymas ir nusikaltimų dangstymas.

Tie

šrioderiukai, orbaniukai, liu-peniukai, berluskoniukai, kneissliukai, schallenbergiukai, Sáncheziukai, o dabar dar ir Wildersiukai…etc. – nemažai jų priveisė putleris ES…

Pilietiškas

Nyderlandai turės didelių bėdų išsirinkę Laisvės partiją!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS