Žiniasklaida: Nyderlandų princesė dėl grėsmės savo saugumui buvo persikėlusi į Ispaniją | Diena.lt

ŽINIASKLAIDA: NYDERLANDŲ PRINCESĖ DĖL GRĖSMĖS SAVO SAUGUMUI BUVO PERSIKĖLUSI Į ISPANIJĄ

Nyderlandų sosto įpėdinė princesė Catharina-Amalia (Katarina Amalija) dėl grėsmės savo saugumui buvo persikėlusi į Ispaniją, pranešė vietos žiniasklaida.

Šiuo metu princesė ruošiasi oficialiam debiutui per valstybinį renginį vėliau trečiadienį.

20-metė daugiau nei metus gyveno ir mokėsi Madride, pranešė visuomeninis transliuotojas NOS, remdamasis karališkaisiais šaltiniais.

2022-ųjų spalį princesė dėl grėsmės savo saugumui atsisakė planų gyventi studentiškame būste Amsterdame, praėjus vos kelioms savaitėms po to, kai pradėjo studijuoti Amsterdamo universitete politikos mokslus, psichologiją, teisę ir ekonomiką.

Fotografai ką tik pradėjusią studijuoti Nyderlandų sosto įpėdinę užfiksavo besišypsančią. Tuomet ji daug kalbėjo apie savo planus gyventi studentiškame būste.

Tačiau vėliau karališkoji pora pareiškė, kad jų dukra buvo priversta grįžti į griežtai saugomus rūmus Hagoje.

„Ji negali gyventi Amsterdame ir iš esmės negali išeiti iš namų [rūmuose] (...) Tai turi didžiulių pasekmių jos gyvenimui“, – tuomet sakė karalienė Maxima (Maksima).

Pareigūnai detalių nepatvirtino, tačiau šis žingsnis buvo žengtas praėjus kelioms savaitėms po pranešimų, kad Catharina-Amalia ir ministras pirmininkas Markas Rutte (Markas Riutė) buvo minimi organizuotų nusikalstamų grupuočių susirašinėjimuose, kurie sukėlė baimę, kad aukšto rango asmenys gali būti pagrobti.

NOS teigė, kad grėsmė princesės saugumui niekada nebuvo visiškai dingusi, tačiau, pritaikius nenurodomas priemones, ji vėl galėjo gyventi ir studijuoti Nyderlanduose.

Pranešama, kad dabar ji gyvena Amsterdame.

Trečiadienį Catharina-Amalia pirmą kartą atliks oficialų vaidmenį dviejų dienų valstybinio Ispanijos karališkosios šeimos vizito metu.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS