Žiniasklaida: sporto prekių tinklas „Decathlon“ slapta tiekė prekes Rusijai | Diena.lt

ŽINIASKLAIDA: SPORTO PREKIŲ TINKLAS „DECATHLON“ SLAPTA TIEKĖ PREKES RUSIJAI

  • 0

Prancūzijos sporto prekių tinklas „Decathlon“ slapta tęsė prekybą drabužiais Rusijoje, nors oficialiai, protestuodamas prieš Rusijos pradėtą karą Ukrainoje, iš jos rinkos pasitraukė, sakoma antradienį paskelbtame žurnalistiniame tyrime.

Tarptautinė mažmeninės prekybos įmonė praėjus kelioms savaitėms po Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios paskelbė nutraukianti savo veiklą Rusijoje.

Šių metų spalį kompanija 60 savo parduotuvių Rusijoje pardavė firmai „Desport“, teigiama tiriamosios žurnalistikos tinklalapio „Disclose“ pranešime. Šis žingsnis buvo vadinamas galutiniu „Decathlon“ pasitraukimu iš Rusijos.

„Tik tai nebuvo tiesa“, – sakoma „Disclose“ pranešime.

Pastarosiomis savaitėmis „Decathlon“ toliau labai diskretiškai tiekė „Desport“ savo pagrindinių prekių ženklų „Quechua“, „Wedze“ ir „Kalenji“ gaminius, teigė „Disclose“.

2023 metų vasarą sužinojau, kad „Decathlon“ norėjo toliau pardavinėti savo gaminius Rusijoje.

„Disclose“, remdamasis vidaus dokumentais, viešai prieinamais vaizdo įrašais ir buvusių darbuotojų pareiškimais, teigė, kad „Decathlon“ naudodamasi viena „priedangos“ bendrove Dubajuje ir Singapūre įsikūrusia patronuojamąja įmone įdiegė didžiulę eksporto slėpimo sistemą pagal tiekimo susitarimą su „Desport“, kurio vertė siekė mažiausiai 12 mln. JAV dolerių (apie 11 mln. eurų).

„Disclose“ teigė, kad ši „Decathlon“ operacija peržengė teisėtumo ribas.

„2023 metų vasarą sužinojau, kad „Decathlon“ norėjo toliau pardavinėti savo gaminius Rusijoje, – žiniasklaida citavo neįvardytą šaltinį, kuris neseniai paliko bendrovę. – Iš karto supratau, kad tai buvo slaptas projektas.“

Tyrime teigiama, kad siekdama patenkinti Rusijos paklausą „Decathlon“ nukreipė dalį produkcijos, kuri iš pradžių buvo skirta Europos Sąjungos rinkoms, ir padidino gamybos apimtis Azijos gamyklose.

2022 metų vasario 24 dieną Rusijai užpuolus Ukrainą, ES paskelbė sankcijas Rusijai ir uždraudė į šią šalį tiekti ginklus, prabangos prekes ar įrangą, galinčią sustiprinti pramonės pajėgumus.

Į sąrašą neįtrauktos sporto prekės.

Naujienų agentūros AFP paprašyta pakomentuoti šį žurnalistinį tyrimą, „Decathlon“ teigė, kad „Rusijos Federacijoje neeksploatuoja jokių parduotuvių, joje nedirba nė vienas darbuotojas ir jai nepriklauso jokių šalyje veikiančių bendrovių akcijų paketai“.

Ji taip pat pridūrė, kad „Decathlon“ daro „viską, kad sustabdytų trečiųjų šalių Europoje įsigytų produktų perpardavimą Rusijos Federacijos teritorijoje“.

Gairės: karas Ukrainoje, sporto prekių tinklas, Decathlon, slapta tiekė prekes Rusijai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS