Žiniasklaida: Vašingtonas siūlo Pchenjanui kitą viršūnių susitikimą rengti Vietname | Diena.lt

ŽINIASKLAIDA: VAŠINGTONAS SIŪLO PCHENJANUI KITĄ VIRŠŪNIŲ SUSITIKIMĄ RENGTI VIETNAME

  • 0

Vašingtonas pasiūlė Pchenjanui surengti antrą JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) ir Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno (Kim Čen Uno) susitikimą Vietname vasario mėnesį, sekmadienį pranešė japonų laikraštis „Yomiuri“.

Pchenjanas savo ruožtu atsakė, kad svarsto šį pasiūlymą, tačiau kol kas oficialaus atsakymo nepateikė, pranešė leidinys, remdamasis susipažinusiais su situacija šaltiniais.

Birželį Singapūre surengtame pirmame susitikime lyderiai pasirašė miglotą dokumentą, kuriuo Kim Jong Unas pažadėjo, kad bus siekiama „Korėjos pusiasalio denuklearizacijos“. Tačiau nuo tada derybose faktiškai nebuvo pasiekta pažangos, Pchenjanui ir Vašingtonui, turinčiam 28 500 karių Pietų Korėjoje, nesutariant, ką tai turėtų reikšti.

Šiaurės Korėja reikalauja sušvelninti jai taikomas tarptautines sankcijas, įvestas dėl jos branduolinių ginklų bei raketų programų. JAV nori, kad šios priemonės liktų galioti, kol Pchenjanas atsisakys savo ginklų, o tokio pažado jis kol kas viešai nėra davęs.

JAV ne kartą skelbė, kad klausimas dėl antro Vašingtono ir Pchenjano viršūnių susitikimo yra svarstomas.

Šią savaitę Pekine viešėjęs Kim Jong Unas pareiškė, jog yra pasirengęs antrąkart susitikti su D. Trumpu ir tikisi, kad šis susitikimas turės teigiamų rezultatų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS