Žiniasklaidos priemonės boikotuoja Rusijos Dūmą | Diena.lt

ŽINIASKLAIDOS PRIEMONĖS BOIKOTUOJA RUSIJOS DŪMĄ

  • 1

Protestuodamos prieš Rusijos parlamento sprendimą nebausti deputato Leonido Sluckio dėl galimo seksualinio priekabiavimo, įtakingos žiniasklaidos priemonės ketvirtadienį paragino boikotuoti Valstybės Dūmą.

Radijo stotis „Echo Moskvy“, RBK žiniasklaidos grupė, televizijos kanalas „Dožd“ ir kitos pareiškė, kad nebesiųs daugiau žurnalistų į parlamentą. Kelios žurnalistės prieš tai apkaltino Dūmos Užsienio reikalų komiteto pirmininką L. Sluckį jas nederamai lietus arba nešvankiai su jomis kalbėjus.

Nepaisant to, parlamento Etikos komisija trečiadienį priėjo prie išvados, kad 50-metis deputatas iš ultradešiniosios Liberaldemokratų partijos (LDPR) „nepažeidė elgesio taisyklių“. Anot RBK žiniasklaidos grupės, Etikos komisija „faktiškai normaliu dalyku“ laiko tai, kad prie žurnalisčių seksualiai priekabiaujama. Dėl to esą iš parlamento atšaukiami visi jos internetinės ir spausdintinės žiniasklaidos, taip pat televizijos reporteriai.

Opozicijai artima TV stotis „Dožd“, kurios reporterė Darja Žuk kaltina LDPR deputatą, komisijos sprendimą pavadino „nepriimtinu ir gėdingu“. Tarp Dūmą boikotuojančių žiniasklaidos priemonių dar yra radijo stotis „Govorit Moskva“, keli interneto portalai bei JAV įsikūrusi TV stotis RTVi. Šios stoties direktoriaus pavaduotoja Jekaterina Kotrikadzė kaltina L. Sluckį prie jos priekabiavus 2011-aisiais. Tokį pat kaltinimą meta žurnalistė Farida Rustamova iš rusiškos BBC tarnybos.

Kitos žiniasklaidos priemonės, pavyzdžiui, dienraščiai „Kommersant“ ir „Vedomosti“, pasirinko sušvelnintą boikoto formą. Jų reporteriai liks žemuosiuose parlamento rūmuose, tačiau nerašys apie L. Sluckį - išskyrus informacijas apie kaltinimus seksualiniu priekabiavimu.

Maskvos žurnalistų sąjungos pirmininkas ir laikraščio „Moskovskij Komsomolec“ vadovas Pavelas Gusevas tuo tarpu pasisakė prieš boikotą. Komentuodamas skundus, kad Dūma yra pavojinga darbo vieta žurnalistams, jis teigė norįs kolegoms priminti, kad žurnalistika yra „viena pavojingiausių profesijų pasaulyje“. „Tai negi mes tiesiog turime liautis dirbę?“ - pridūrė jis.

Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas paskelbė, kad nebus pratęstos boikote dalyvaujančių žurnalistų akreditacijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Norgas

televizijos kanalas „Dožd" nera įtakingos žiniasklaidos priemonė Rusijoje

SUSIJUSIOS NAUJIENOS