Mirė Olandijos princas J.Friso, kuris ilgai gydytas po nelaimės slidinėjant Alpėse (papildyta) | Diena.lt

MIRĖ OLANDIJOS PRINCAS J.FRISO, KURIS ILGAI GYDYTAS PO NELAIMĖS SLIDINĖJANT ALPĖSE (PAPILDYTA)

  • 0

Nyderlandų princas Johanas Friso (Johanas Frisas), jaunesnysis karaliaus Willemo Alexanderio (Vilemo Aleksanderio) brolis ir vidurinysis buvusios karalienės Beatrix (Beatričės) sūnus, kuris prieš metus atsidūrė komos būklėje, kai jį slidinėjant Austrijoje užgriuvo sniego lavina ir dėl to buvo pažeisti smegenys, mirė pirmadienį Hagoje, pranešė karališkieji rūmai.

„Jo Didenybė karalius (Willemas Alexanderis) didžiai liūdėdamas skelbia, kad šį rytą jo aukštybė princas Johanas Friso ... mirė Heis ten Boso rūmuose Hagoje, būdamas 44-erių“, – nurodoma rūmų pranešime.

„Princas Friso mirė nuo deguonies trūkumo sukeltų komplikacijų per nelaimę slidinėjant 2012-ųjų vasario 17-ąją“, – sakoma rūmų pranešime.

Princas visą tą laiką buvo „minimaliai sąmoningas“ ir jo būklė nekito, pažymi karališkieji rūmai.

Liepą Friso buvo perkeltas iš ligoninės Londone, kur jis gyveno, į rūmus Hagoje, savo mamos buvusios karalienės Beatrix rezidenciją.

2004-aisiais princas Friso be parlamento leidimo vedė skandalingąją Mabel Wisse Smit (Mabel Visė Smit), atsisakydamas sosto įpėdinystės bei padėties karališkuose rūmuose, kai paaiškėjo, kad jo būsimoji žmona turėjo ryšių su olandų narkotikų baronu.

Pora turėjo du vaikus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS