Belaisvis britas pasirodė naujame IS vaizdo pareiškime | Diena.lt

BELAISVIS BRITAS PASIRODĖ NAUJAME IS VAIZDO PAREIŠKIME

  • 1

Britų žurnalistas Johnas Cantlie (Džonas Kantlis), kurį nelaisvėje laiko grupuotė „Islamo valstybė“ (IS), pasirodė naujame, šeštadienį paskelbtame vaizdo pareiškime, nufilmuotame, kaip manoma, viename džihadistų bastione – Irako Mosulo mieste.

Naujausiame iš IS paskelbtų propagandinių klipų J.Cantlie kalba kamerai naujienų reportažo stiliumi.

Neaišku, kada ši medžiaga buvo nufilmuota, bet praėjusį kartą J.Cantlie IS klipe pasirodė 2015 metų pradžioje.

Šio šeštadienio klipe J.Cantlie, kuris atrodo išvargęs, sako, kad yra Mosule – pagrindiniame IS mieste Irako šiaurėje.

Juodais drabužiais vilkintis ir dėl saulės prisimerkęs J.Cantlie stovi priešais metalinę būdelę, kurią vadina žiniasklaidos kiosku, kur platinami IS lankstinukai ir kuris buvo sunaikintas per JAV vadovaujamos koalicijos antskrydį.

Kaip ir ankstesniuose klipuose kalbėdamas angliškai, jis kritikuoja ir išjuokia JAV vadovaujamą kampaniją prieš IS, pradėtą 2014 metais. Klipe jo kalba verčiama arabiškais subtitrais.

J.Cantlie buvo pagrobtas drauge su žurnalistu Jamesu Foley (Džeimsu Foliu), 2012 metų lapkritį Sirijoje, kai nušvietė ten vykstantį karą.

Vėliau J.Foley tapo pirmuoju iš kelių įkaitų, kuriuos džihadistai nužudė.

Žiniasklaidos teises stebinti organizacija „Reporteriai be sienų“ pasmerkė IS už „bailų“ naudojimąsi įkaitu verčiant jį skleisti džihadistų propagandą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nebutina

kad amerikos valdzia idiotai tiesiogine to zodzio prasme cia visiems aisku kurie masto kazkiek, bet kokio pyp lysti i tuos regionus kur JAV apsisiko nesuvokiu tokiu reporteriu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS