Buvęs astronautas dėl tragiškos avarijos apkaltintas nužudymu | Diena.lt

BUVĘS ASTRONAUTAS DĖL TRAGIŠKOS AVARIJOS APKALTINTAS NUŽUDYMU

  • 0

Buvęs astronautas, kuris penkis kartus skrido į kosmosą ir padėjo NASA atnaujinti kosminius skrydžius po daugkartinio erdvėlaivio „Columbia“ katastrofos, dėl dvi mergaites pražudžiusios avarijos Alabamoje buvo apkaltintas nužudymu, pranešė pareigūnai.

59 metų Jamesas Halsellas (Džeimsas Halselas) jaunesnysis, iš Hantsvilio, buvo areštuotas po anksti pirmadienį įvykusios avarijos, per kurią žuvo 11-metė Niomi Deona James (Najomi Diona Džeims) ir 13-metė Jayla Latrick Parler (Džaila Latrik Parler) iš Brento, sakoma Alabamos policijos atstovo Reginalo Kingo (Redžinalo Kingo) pareiškime.

J.Halsello vairuojamas „Chrysler 300“ susidūrė su „Ford Fiesta“, kurioje kaip keleivės važiavo tos mergaitės. Abi jos buvo išsviestos iš mašinos ir žuvo, o du suaugę žmonės, taip pat buvę toje mašinoje, patyrė sužeidimus ir buvo paguldyti į ligoninę.

Preliminarus tyrimas rodo, kad tarp avarijos priežasčių gali būti alkoholis ir greitis, nurodoma R.Kingo pareiškime. Avarija įvyko 2 val. 50 min. vietos laiku per kaimo vietoves einančiame 82-ajame kelyje į rytus nuo Taskalusos.

J.Halsellas, oro pajėgų atsargos pulkininkas, pirmadienį vakare buvo paleistas iš Taskalusos apygardos kalėjimo už 150 tūkst. dolerių užstatą.

Internete NASA skelbiamoje biografijoje nurodoma, kad J.Halsellas po astronauto karjeros, kuri apima penkis skrydžius į kosmosą, pradedant 1994 metų liepa, 2006 metais įsidarbino aerokosmoso pramonėje.

1990 metais astronautu atrinktas J.Halsellas kosmose iš viso išbuvo daugiau kaip 1 250 valandų. Šis iš Luizianos kilęs astronautas, kažkada buvęs lakūnas bandytojas, vadovavo trims daugkartinių erdvėlaivių skrydžiams ir buvo kitų dviejų skrydžių pilotas.

J.Halsellas vadovavo NASA skrydžių atnaujinimo planavimo komandai po tragedijos 2003 metais, kai grįždamas į Žemę atmosferoje suiro erdvėlaivis „Columbia“.

Prieš dešimtmetį pasitraukęs iš NASA, J.Halsellas dirbo „ATK Launch Systems“ Jutoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS