Irako krikščionys kenčia kaip kentėjo žydai, sakė popiežius Amerikos žydų lyderiui | Diena.lt

IRAKO KRIKŠČIONYS KENČIA KAIP KENTĖJO ŽYDAI, SAKĖ POPIEŽIUS AMERIKOS ŽYDŲ LYDERIUI

  • 0

Popiežius Pranciškus pareiškė, kad krikščionys Irake ir Sirijoje yra persekiojami visai kaip žydai senovėje, – tai jis pasakė susitikime su garsiu Amerikos žydų lyderiu.

„Jūs kentėjote, dabar atėjo mūsų eilė“, – sakė pontifikas per privačią audienciją su Pasaulio žydų kongreso lyderiu Roaldu Lauderiu, kuris ketvirtadienį perdavė popiežiaus žodžius.

Pranciškus dar kartą pakartojo, kad religinio ekstremizmo protrūkis pasaulyje gali įžiebti „trečią pasaulinį karą“, sakė R.Lauderas, kurį popiežius priėmė Vatikane trečiadienį.

R.Lauderas, garsus filantropas ir žydų kultūros interesų gynėjas, piktinosi tarptautinės bendruomenės reakcija į kančias krikščionių, patekusių į „Islamo valstybės“ ir kitų ekstremistinių grupuočių rankas.

„Pirmiausia žydai kentėjo nuo žvėriškų atakų, o pasaulis tylėjo. Dabar – krikščionys, kurie yra naikinami, ir pasaulis ir vėl nieko nesako. Kodėl pasaulis nereaguoja?“, – klausė jis.

R.Lauderas taip pat prisiminė pranešimus, kad islamistų kovotojai pažymi krikščionių namus raide „N“ nuo žodžio „Nasserah“, kuriuo Korane vadinami krikščionys.

Tai visai „nesiskiria nuo geltonos Dovydo žvaigždės, kurią naciai vertė nešioti žydus, kad atskirtų juos nuo kitų“, sakė žydų lyderis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS