J. Kerry reikalauja nutraukti lytinį smurtą konfliktų zonose | Diena.lt

J. KERRY REIKALAUJA NUTRAUKTI LYTINĮ SMURTĄ KONFLIKTŲ ZONOSE

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris) paragino nutraukti žaginimus ir lytinį smurtą konfliktų zonose – penktadienį prisidėdamas prie aktorės Angelinos Jolie (Andželinos Džoli) ir britų užsienio reikalų sekretoriaus Williamo Hague'o (Viljamo Heigo) Londone vykstančioje konferencijoje šiuo klausimu.

J.Kerry sakė, kad pasaulis neturi nusigręžti nuo išžaginimų temos ir kad atėjo laikas „ištremti seksualinį smurtą į tamsiuosius amžius istorijos knygose“.

„Mes netoleruosime išžaginimų kaip karo ir bauginimo taktikos“, – sakė jis ir pridūrė, kad šis klausimas jam yra asmeniškai svarbus, kaip karo veteranui ir dviejų dukrų tėvui.

J.Kerry savo kalbą baigė jaudinamai padeklamuodamas Mayos Angelou (Majos Andželu) eilėraštį „Vis tiek pakylu“ (Still I Rise).

„Atėjome čia pasiųsti žinios: mes pakylame, mes pakylame. Padarykime darbą“, – padeklamavo jis ir sulaukė plojimų atsistojus.

J.Kerry kalbėjo kaip svečias šioje keturių dienų konferencijoje, kuri vadinama didžiausiu susitikimu lytinio smurto karo zonose tema. Šimtai pareigūnų, diplomatų, aktyvistų ir lytinio smurto aukų aptarė, kaip efektyviau patraukti atsakomybėn kaltininkus ir geriau apsaugoti aukas.

J.Kerry mintys atkartojo Jungtinių Tautų (JT) specialiosios pasiuntinės A.Jolie, kuri šiai konferencijai pirmininkauja drauge su W.Hague'u, idėjas. Aktorė, kuri drauge su britų užsienio reikalų sekretoriumi dvejus metus vykdė kampaniją šia tema, ragino visus dalyvius tęsti lobistines pastangas dėl konkrečių veiksmų.

„Mūsų darbas tik prasideda. Išbandymas, su kuriuo dabar susiduriame, yra toks – ar galime pakeisti padėtį (karo zonose), – sakė ji. – Mes galime nutraukti ir nutrauksime nebaudžiamumą“.

Jungtinių Tautų (JT) generalinis sekretorius Ban Ki-moonas (Ban Kimunas) ir buvęs JAV prezidentas Jimmy Carteris (Džimis Karteris) taip pat pareiškė savo paramą vaizdo žinutėmis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

hg

Vis tas nezmoniskas noras kuo daugiau pinigu, valdzios. Sustabdys dujas i ukraina ir europa niekur nedings- tures brangiau is amerikos pirkt. Paskleisti ganda tarp trecio pasaulio saliu kad rusija jas puola- irgi puikus manevras. Dabar mano vargsai nusene tevai gales moket procentus kad lietuva prisipirktu kazkokio slamsto gynybai. Paskaiciuokit kiek ginklu ir amunicijos amerika jau pardave, o kiek dar parduos?Lietuva ir kitos paranojos apsestos salys dar tik pradeda shopinga(apsipirkineti)

RUSAS

PRAKEIKTA AMERIKA KUR IKISA SAVO KVAILA SNUKI AMERIKA -VISUR PRASIDEDA DEMOKRATIJA LIBIJOJ -DEMOKRATIJA IR IRAKE TAS PATS IR SIRIJOJ. IKISO BEZDZIONE SAVO KVAILA SNUKI I UKRAINA IR CIA PRASIDEJO DEMOKRATIJA KAD BUTU GREICIAU -ATSIUNTE SAVO BANDITU DAR PRIRINKO EUROPOJ VISOKIU PADUGNIU GALVOJU AMERIKAI TAS PATS KUR IR KA ZUDYTI- SVARBIAUSIA DAUGIAU NUZUDYTI

vafliui ruskio subinlaiziui

o kaip karas Ukrainoje? tai ruskio karas, rusk,iai skerdzia nekaltus ukrainiecius ju paciu zemese, kaip karas Gruzijoje? ruskio darbas, kaip karas Cecenijoje, ruskio darbas.... tai ka cia suda mali ruskio ciulpike
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS