JAV gynybos sekretorius – už hibridinį karą | Diena.lt

JAV GYNYBOS SEKRETORIUS – UŽ HIBRIDINĮ KARĄ

  • 3

Jungtinių Amerikos Valstijų gynybos sekretorius Ashtonas Carteris (Eštonas Karteris) ragina NATO skirti daugiau dėmesio hibridiniam karui.

Jis per spaudos konferenciją Briuselyje sakė pasiūlęs Aljanso generaliniam sekretoriui Jensui Stoltenbergui suteikti prioritetą šiam klausimui kitame NATO gynybos ministrų susitikime.

„Tam, kad būtume tikri, jog sąjungininkai yra pasiruošę hibridiniam karui, turime suprasti jo taktiką, techniką, procedūras, - ketvirtadienį sakė A.Carteris. - Paprašiau generalinio sekretoriaus J.Stoltenbergo, kad šis klausimas taptų prioritetiniu per kitą gynybos ministrų susitikimą.“

Amerikiečio teigimu, strategiją tokio karo atveju aptarti reikia, nes jis neapsiribotų tik ginkluotais veiksmais. Be to, anot JAV gynybos sekretoriaus, pasipriešinti jam reikės platesnio bendradarbiavimo, ne tik tarp NATO, bet ir su Europos Sąjunga.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kumpi

Mokykis iš naujo istorijos. Negi Donbasas - ne rusų?O apskritai, liaudžiai ne taip svarbu, kieno valdžioj, svarbiau, kokia nauda iš tos valdžios (valstybės ).

kumpa

Kur tos rusiskos zemes Ukrainoje? Rusijoje rusisku zemiu yra mazuma, o ka jau kalbet apie svetima valstybe?!! Atsipeikekit pagaliau, uzzombuoti zmogeliai.

Ot velnias

Afganistane,Irake, ,dantys atšipo",tai dabar ieško kaip įkąst į rytinę Ukrainos (rusiškąją )dalį. Tik nedaeina, kad rusai savo žemėse niekada neįsileis svetimos kariuomenės.Jei nei tas nei anas nenusileis (taip ir bus ), karas neišvengiamas. Kaip visada, tokie politikai nė nesusimąsto apie pasekmes. Tai ne 1941 metai,čia visai kitaip bus.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS