Libija trumpam sulaikė keturis JAV kariškius | Diena.lt

LIBIJA TRUMPAM SULAIKĖ KETURIS JAV KARIŠKIUS

  • 0

Keturi JAV kariškiai buvo paleisti po trumpo sulaikymo Libijoje, šeštadienį pranešė JAV Valstybės departamentas.

Valstybės departamento atstovė Jen Psaki (Džen Psaki), kuri keliomis valandomis anksčiau paskelbė apie amerikiečių sulaikymą, neįvardijo to arešto priežasties.

„Visi keturi JAV kariškiai, sulaikyti Libijos vyriausybės, buvo paleisti, – J.Psaki informavo trumpame pranešime, paskelbtame tuojau po vidurnakčio. – Tebesistengiame išsiaiškinti šio incidento faktus.“

Pasak J.Psaki, minėtieji keturi kariškiai „veikė vietovėje netoli Sabratos pagal saugumo parengties misiją, kai buvo sulaikyti“.

Sabrata, garsėjanti senovės romėnų laikų griuvėsiais, yra už maždaug 65 kilometrų į vakarus nuo sostinės Tripolio.

„Vertiname savo ryšius su naująja Libija, – pažymėjo J.Psaki. – Mus sieja strateginė partnerystė, grindžiama bendrais interesais ir mūsų tvirtu Libijos istorinės demokratinės pereigos palaikymu.“

Vienas JAV pareigūnas, pageidavęs neviešinti jo vardo, sakė naujienų agentūrai AFP, kad tie keturi kariškiai buvo paleisti praėjus vos dviem valandoms nuo JAV Valstybės departamento pranešimo apie jų sulaikymą.

Kariškiai priklausė JAV ambasados Tripolyje apsaugos grupei ir galbūt tikrino atsarginius išvykimo kelius, kuriais ateityje gali tekti pasinaudoti diplomatams, rašo dienraštis „The New York Times“, remdamasis neįvardytais Amerikos pareigūnais.

Laikraštis nurodė, kad tie kariškiai buvo sulaikyti viename patikros poste ir išvežti į Libijos vidaus reikalų ministeriją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS