Meksikoje per gaujų išpuolį nužudyta 15 policininkų | Diena.lt

MEKSIKOJE PER GAUJŲ IŠPUOLĮ NUŽUDYTA 15 POLICININKŲ

  • 0

Meksikos vakaruose 15 policininkų buvo nužudyti patekęs į nusikaltėlių gaujos pasalą, antradienį pranešė vienas pareigūnas, o šis išpuolis prieš saugumo pajėgas buvo pražūtingiausias per kelerius pastaruose metus, tęsiantis karui su narkotikų kontrabandininkais.

Dar penki pareigūnai buvo sužeisti per išpuolį, įvykdytą pirmadienį vingiuotame kaimo plente netoli Sojatano kaimo, kai elitinių valstijos policijos pajėgų kolona važiavo į Gvadalacharą – Meksikos antrąjį didžiausią miestą.

Tarnybos nurodė, kad tą pasalą tikriausiai surengė stiprus „Chalisko naujosios kartos kartelis“ (Cartel de Jalisco Nueva Generacion, CJNG), kurio smogikai toje vietoje laukė vieną ar dvi dienas, įsirengę improvizuotą slėptuvę.

Užpuolikai blokavo kelią automobiliais, apliejo juos degalais ir padegė, sakė Chalisko valstijos saugumo komisaras Francisco Alejandro Solorio Arechiga (Fransiskas Alechandras Solorijas Arečiga), nurodęs, kad pareigūnus atakavo „didelis skaičius“ smogikų.

„Jie žuvo per bailią ataką, o tai reiškia, kad negalime prarasti budrumo“, – pridūrė F.A.Solorio Arechiga po susitikimo su federalinės policijos, kariuomenės ir valstybės saugumo pareigūnais Gvadalacharoje. Jis nurodė, kad sužeistų pareigūnų būklė stabili.

Šis išpuolis pagal aukų skaičių buvo skaudžiausias smūgis Meksikos saugumo pajėgoms per dvejus metus nuo prezidento Enrique Penos Nieto (Enrikės Penjos Nieto) administracijos darbo pradžios.

2010 metais 12 federalinės policijos pareigūnų buvo nužudyti per išpuolį kaimyninėje Mičoakano valstijoje. Per kitą pasalą 2012 metais 12 municipalinės ir valstijos policijos pareigūnų žuvo pietinėje Gerero valstijoje.

F.A.Solorio Arechiga sakė, kad per kitą pirmadienį įvykdytą išpuolį buvo nužudytas Sakoalko de Toreso miesto municipalinės policijos vadas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS