Prieš teismą stojo Aušvico koncentracijos stovyklos medikas | Diena.lt

PRIEŠ TEISMĄ STOJO AUŠVICO KONCENTRACIJOS STOVYKLOS MEDIKAS

  • 2

Vokietijos šiauriniame Noibrandenburgo mieste pirmadienį prieš teismą stojo buvęs nacių SS pajėgų medikas, dirbęs Aušvico koncentracijos stovykloje, tačiau lieka neaišku, ar 95 metų kaltinamojo sveikata leis tęsti teismo procesą.

Huberto Zafke (Huberto Cafkės) teismas, kuris turėjo prasidėti vasario mėnesį, jau buvo atidėtas triskart, teismo posėdžiui pirmininkavusiam teisėjui Klausui Kabischui (Klausui Kabišui) nusprendus, kad, remiantis medikų pateiktomis išvadomis, kaltinamasis yra per silpnas dalyvauti teisme.

Pirmadienį H. Zafke buvo įvežtas į Noibrandenburgo teismo salę neįgaliojo vežimėlyje, rankoje jis laikė medinę lazdelę. Kaip pranešė naujienų agentūra DPA, kaltinamasis nekomentavo teismui jam pateiktų kaltinimų.

H. Zafke yra kaltinamas pagal 3681 kaltinamųjų išvadų punktą dėl bendrininkavimo nužudant, kai dirbo koncentracijos stovykloje.

Kaltinamojo advokatas sako, kad jo ginamasis nusikaltimų nepadarė.

GALERIJA

  • Prieš teismą stojo Aušvico koncentracijos stovyklos medikas
  • Prieš teismą stojo Aušvico koncentracijos stovyklos medikas
  • Prieš teismą stojo Aušvico koncentracijos stovyklos medikas
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

petras

tie zydai,tai kaip erkes,blt,kai isikabina,tai niekaip nenori paleist..ir kam jiems dabar ta vargsa vokieti teist??jis ir taip "ant dienu"numirs....issigalvojo savo holokausta vien tik tam,kad susikurtu izraelio valstybe (ant svetimos zemes,beje....)ir persekioja visus jiems neitikusius,po pretekstu"nusikaltimai zmonijai",o is tikruju,tai tik naikina liudininkus,galincius patvirtinti holokausto nebuvima....

minde

sako dangus ir ilgas gyvenim geriem turbut ilgas gyvenm blogiem iseina.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS