Tunise po protestų paskelbta komendanto valanda | Diena.lt

TUNISE PO PROTESTŲ PASKELBTA KOMENDANTO VALANDA

  • 0

Tunise nuo penktadienio vakaro visoje šalyje įsigalioja komendanto valanda po kelias dienas nerimusių socialinių protestų ir susirėmimų gatvėse.

Protestai kontroliuojami

Tuniso ministras pirmininkas Habibas Essidas (Habibas Esidas) penktadienį pareiškė, kad šioje šiaurinėje Afrikos šalyje pastarosiomis dienomis kilę neramūs protestai jau kontroliuojami.

„Padėtis rami ... ir jau kontroliuojama“, – sakė H.Essidas Paryžiuje po susitikimo su Prancūzijos prezidentu Francois Hollande'u (Fransua Holandu).

Anksčiau penktadienį Tunise buvo paskelbta per naktį galiosianti komendanto valanda; taip siekiama sutramdyti bene rimčiausią socialinių neramumų protrūkį po 2011 metų revoliucijos.

Protestai dėl nedarbo ir skurdo kilo šeštadienį, kai per demonstraciją Kaserine, vidurio Tunise, vienas protestavęs jaunas bedarbis įlipęs į elektros stulpą buvo mirtinai nutrenktas elektros.

Tuo tarpu Prancūzijos prezidentūra pranešė, kad Tunisui pažadėta per penkerius metus skirti viena milijardą eurų, ir tai būtų ekonominės pagalbos šiai šaliai dalis.

„Šio plano pagrindinė paskirtis – padėti skurstantiems rajonas ir jaunimui, ypač kovojant su nedarbu“,– nurodė prezidento kanceliarija po F.Hollande'o susitikimo su Tuniso premjeru H.Essidu.

Komendanto valanda

„Atsižvelgiant į šias atakas prieš visuomeninę ir privačią nuosavybę, taip pat kadangi šie veiksmai kelia pavojų piliečiams, nuspręsta paskelbti komendanto valandą visoje Tuniso teritorijoje nuo 20 val. iki 5 val.“, – nurodoma Vidaus reikalų ministerijos pranešime.

„Nepaklūstantiems šiam sprendimui gresia baudžiamasis persekiojimas, išskyrus greitosios medicinos pagalbos tarnybas ir dirbančius naktį“, – pažymima pranešime.

Valdžia ragina žmones laikytis rimties po 16 asmenų suėmimo už vandalizmą viename Tunisos sostinės priemiesčių; šis incidentas yra naujausias per beveik savaitę neramumų.

Demonstracijos sostinės centre Kaserino rajone kilo po nelaimės šeštadienį, kai vienas jaunas bedarbis, protestavęs netoli gubernatoriaus būstinės, įlipęs į elektros stulpą, buvo nutrenktas elektros. Neramumai išplito į kelis kitus miestus Tuniso valstybės vidurio regione.

GALERIJA

  • Tunise po protestų paskelbta komendanto valanda
  • Tunise po protestų paskelbta komendanto valanda
  • Tunise po protestų paskelbta komendanto valanda
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS