200 migrantų vertė dirbti gėlių ūkyje Britanijoje: vergavo ir daug lietuvių | Diena.lt

200 MIGRANTŲ VERTĖ DIRBTI GĖLIŲ ŪKYJE BRITANIJOJE: VERGAVO IR DAUG LIETUVIŲ

  • 2

Jungtinėje Karalystėje pareigūnai sulaikė asmenis, kurie įtariami priverstiniam darbui išnaudoję per 200 migrantų iš Vidurio ir Rytų Europos, tarp jų – ir lietuvius.

Naujienų agentūra „Reuters“ informuoja, kad per operaciją Anglijos pietvakariuose, Kornvalyje esančiame gėlių ūkyje, sulaikyti trys asmenys. Britų tarnybos, kovojančios su žmonių išnaudojimu, atstovai patvirtino, kad ūkyje vadinamosios šiuolaikinės vergovės sąlygomis dirbo apie 200 migrantų iš Lietuvos, Rumunijos ir Bulgarijos. Jiems žadama suteikti visą teisinę, migracijos pareigūnų pagalbą, laikiną apgyvendinimą.

Jungtinės Karalystės vyriausybės duomenimis, iš viso priverstinio darbo, seksualinio išnaudojimo ir buitinės vergovės aukomis gali būti apie 13 tūkst. asmenų, Policija spėja, kad šie skaičiai yra gerokai didesni – iš viso pradėta per 500 su tuo susijusių tyrimų, teigia Nacionalinė nusikalstamumo agentūra.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tep

Ligotos salos durakai.

Anonimas

Ir dar sako lietuvis sventa avele.Kur lietuviai ten problemos.Ne tik Lietuvoj bet ir uzsienij.Toliau seka pasakas darbo duos ir bus geras atlyginimas.Britai nedurni kad dirbtu juoda darba uz pigiai.Tai sulekia apgauti ekonominiai pabegeliai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS