4 mln. eurų vertės brangenybių vagystėje – naujos detalės | Diena.lt

4 MLN. EURŲ VERTĖS BRANGENYBIŲ VAGYSTĖJE – NAUJOS DETALĖS

  • 0

Prancūzijos policija aptiko dalį brangenybių, pagrobtų per Paryžiaus centre esančio garsaus viešbučio „Ritz“ įžūlų apiplėšimą, ketvirtadienį naujienų agentūrai AFP patvirtino šaltiniai policijoje.

Ginkluoti plėšikai iš viešbučio pagrobė maždaug 4 mln. eurų vertės brangenybių.

Trys įtariami plėšikų gaujos nariai buvo sučiupti sprunkantys iš nusikaltimo vietos, o dar dviejų tebeieškoma.

Penki kirviais ginkluoti vyrai trečiadienį apie 18 val. 30 min. vietos (19 val. 30 min. Lietuvos laiku) atvyko prie prabangaus viešbučio Vandomo aikštėje, išdaužė langus pirmame aukšte ir paspruko su brangenybėmis.

„Radome dalį brangenybių, išsibarsčiusių areštuojant įtariamų plėšikų trijulę“, – sakė policijos šaltinis, turėdamas galvoje vyrus, sulaikytus iškart po apiplėšimo.

Papuošalų ir laikrodžių taip pat buvo rasta krepšyje, pamestame vieno iš dviejų vis dar laisvėje esančių plėšikų, pridūrė šaltinis.

Jis negalėjo nurodyti, kokia yra atgautų daiktų vertė.

Aplink Vandomo aikštę įsikūrę pasaulyje garsių prabangių juvelyrinių dirbinių ir laikrodžių gamintojų butikai jau ne kartą tapo plėšikų taikiniu.

Viešbutyje „Ritz“, kurį buvo pamėgusios tokios garsenybės kaip Charlie Chaplinas (Čarlis Čaplinas), Coco Chanel (Koko Šanel) ir Ernestas Hemingway (Ernestas Hemingvėjus), pirmojo aukšto vitrinose savo papuošalus eksponuoja keli pasaulyje garsūs prabangių juvelyrinių dirbinių gamintojai.

Vienu prabangiausių pasaulio viešbučių laikomas Paryžiaus „Ritz“ savo duris vėl atvėrė 2016-aisiais – po beveik ketverius metus trukusios renovacijos ir didžiulio gaisro.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS