Arabų lyga smerkia Izraelio vykdomą Gazos Ruožo apsiaustį, reikalauja pagalbos gyventojams | Diena.lt

ARABŲ LYGA SMERKIA IZRAELIO VYKDOMĄ GAZOS RUOŽO APSIAUSTĮ, REIKALAUJA PAGALBOS GYVENTOJAMS

  • 2

Arabų šalių užsienio reikalų ministrai trečiadienį pasmerkė Izraelio vykdomą Gazos Ruožo apsiaustį, kurios žydų valstybė ėmėsi po netikėto palestiniečių kovotojų grupuotės „Hamas“ išpuolio, ir pareikalavo nedelsiant leisti į blokuojamą anklavą įvežti pagalbą.

Po šeštadienį įvykusio masinio „Hamas“ puolimo, per kurį žuvo šimtai žmonių abiejose pusėse, Izraelis įvedė visišką Gazos Ruožo apgultį ir nutraukė vandens, maisto, elektros ir kitų būtiniausių reikmių tiekimą.

Trečiadienį, Izraeliui penktą dieną iš eilės bombardavus taikinius perpildytame pakrantės anklave, Gazos Ruože buvo išjungta vienintelė elektrinė. Atsakinga institucija paskelbė, kad elektrinėje baigėsi degalai.

Arabų lygos būstinėje Kaire susitikę arabų šalių užsienio reikalų ministrai aptarė vykstantį Izraelio ir „Hamas“ karą ir pareikalavo, kad Izraelis nutrauktų Gazos Ruožo apsiaustį.

Jie taip pat paprašė nedelsiant į nuskurdusį pakrantės anklavą pristatyti maisto produktų, degalų ir humanitarinės pagalbos ir paragino Izraelį persvarstyti „neteisingą sprendimą nutraukti elektros ir vandens tiekimą Gazai“.

Per šimtus Izraelio aviacijos smūgių pataikyta į dešimtis gyvenamųjų pastatų, gamyklų, mečečių ir parduotuvių, naujienų agentūrai AFP sakė vyriausybės ryšių su žiniasklaida biuro vadovas Salama Maroufas (Salama Marufas).

Perpildytoje Al-Šifos ligoninėje trūksta medikamentų, įskaitant deguonį, sakė skubios pagalbos skyriaus gydytojas Mohammedas Ghonimas (Mohamedas Gonimas).

Izraelis pranešė, kad po islamistų kovotojų puolimo žuvo 1 200 žmonių, o Gazos Ruožo pareigūnai teigia, kad Izraelio oro ir artilerijos smūgiai nusinešė daugiau kaip 1 000 gyvybių.

Gazos Ruožas yra viena tankiausiai apgyvendintų vietų planetoje – 362 kv. km plote gyvena 2,3 mln. žmonių.

Nuo 2007 metų, kai „Hamas“ perėmė teritorijos kontrolę iš pasaulietinio palestiniečių prezidento Mahmudo Abbaso (Mahmudo Abaso) judėjimo „Fatah“, ji yra Izraelio blokuojama.

Vienintelis Izraelio nekontroliuojamas įvažiavimas į Gazos Ruožą yra Rafos perėja pasienyje su Egiptu. Šią savaitę Izraelis Rafą bombardavo tris kartus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tt

Kuo daugiau bus sunaikinta islamistų gazos sektoriuje ir kitur, tuo Europai tik geriau.

palestinos

žeme turi priklausyt Palestinieciams .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS