Atsakomybę už kruviną išpuolį Libijoje prisiėmė „Islamo valstybė“ | Diena.lt

ATSAKOMYBĘ UŽ KRUVINĄ IŠPUOLĮ LIBIJOJE PRISIĖMĖ „ISLAMO VALSTYBĖ“

  • 0

Džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS) prisiėmė atsakomybę už antradienį Libijos užsienio reikalų ministerijoje surengtą išpuolį, per kurį žuvo mažiausiai trys žmonės.

Trys „kalifato kariai“, turėję mirtininko liemenes ir automatinių ginklų, „įsiveržė į tikėjimo atsisakiusios Libijos vyriausybės Užsienio reikalų ministerijos būstinę Tripolyje“, sakoma socialiniuose tinkluose išplatintame IS pranešime.

Po diktatoriaus Muamaro Kadhafi (Muamaro Kadafio) nuvertimo ir nužudymo 2011 metais Libija, alinama kovų dėl valdžios ir nuolatinio nesaugumo, tapo džihadistų priebėga. Dėl šalies teritorijos ir didžiulių naftos išteklių varžosi dvi konkuruojančios administracijos, kelios sukarintos pajėgos, gentys ir džihadistai.

Pasinaudojusi chaosu 2015 metais džihadistų grupuotė IS įsitvirtino pajūrio mieste Sirte.

Jungtinių Tautų remiamai Libijos nacionalinės vienybės vyriausybei (GNA) lojalios pajėgos 2016 metų gruodį, po aštuonis mėnesius trukusių kruvinų kovų, atkovojo šį miestą. Po to kai kurie džihadistai sugrįžo į dykumą ir bandė persigrupuoti ir persitvarkyti.

Rugsėjo mėnesį IS prisiėmė atsakomybę už mirtininko išpuolį Libijos nacionalinės naftos kompanijos būstinėje Tripolio centre, per kurią žuvo du ir buvo sužeisti dar 10 žmonių.

Keturiais mėnesiais anksčiau IS prisiėmė atsakomybę už rinkimų komisijos būstinės užpuolimą, per kurį žuvo 14 žmonių.

Balandžio mėnesį GNA pradėjo operaciją IS kovotojams, veikiantiems jos kontroliuojamuose Vakarų Libijos rajonuose, susekti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS