Autobuso avarijoje Madeiroje nukentėję vokiečiai skraidinami namo | Diena.lt

AUTOBUSO AVARIJOJE MADEIROJE NUKENTĖJĘ VOKIEČIAI SKRAIDINAMI NAMO

  • 0

Vokietijos karinių oro pajėgų gelbėjimo lėktuvas šeštadienį nusileido Portugalijos Madeiros saloje. Bundesvero lėktuvas atgal į Vokietiją parskraidins autobuso avariją trečiadienį išgyvenusius vokiečius, praneša „Deutsche Welle“.

Sužeistuosius skraidins „Airbus A310 MedEvac“ orlaivis, kuriame įrengtos 44 vietos sužeistiesiems gabenti, 6 iš jų - intensyvios priežiūros įranga aprūpintos vietos. Penktadienį 16 autobuso avarijoje sužeistų žmonių dar buvo didžiausio Madeiros miesto Funšalio ligoninėje, 14 jų yra vokiečių turistai ir 2 portugalai - autobuso vairuotojas ir gidas.

Portugalijos vyriausybė ketvirtadienį paskelbė trijų dienų trukmės gedulą.

Autobuso avarijos priežastys kol kas aiškinamos, tačiau Portugalijos televizija RTP skelbė, kad autobuso akceleratorius galėjo užsikirsti. Vienas iš tragediją išgyvenusių vokiečių RTP sakė, kad avarijos priežastis buvo sugedę stabdžiai.

„Negaliu sugalvoti kitos avarijos priežasties“, - sakė avarijos metu sužeistas vokietis.

Avarijos metu žuvo iš viso 29 žmonės, visi jie - turistai iš Vokietijos. Pasak Portugalijos policijos, dauguma žuvusiųjų buvo vidutinio amžiaus žmonės.

Madeira yra itin populiarus turistų traukos centras, o Atlanto vandenyne esančią salą kasmet aplanko per milijoną žmonių.

GALERIJA

  • Autobuso avarijoje Madeiroje nukentėję vokiečiai skraidinami namo
EPA-ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS