B. Johnsonas: V. Putino branduoliniai grasinimai atitraukia dėmesį nuo įvykių Ukrainoje | Diena.lt

B. JOHNSONAS: V. PUTINO BRANDUOLINIAI GRASINIMAI ATITRAUKIA DĖMESĮ NUO ĮVYKIŲ UKRAINOJE

Rusijos prezidento Vladimiro Putino sprendimas padidinti Maskvos branduolinio atgrasymo pajėgų parengties lygį atitraukia dėmesį nuo to, kas iš tikrųjų vyksta Ukrainoje, sekmadienį pareiškė Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas).

„Su visiškai neišprovokuotu agresijos aktu susiduria nekalti žmonės; tai jie iš tikrųjų kovoja, galbūt efektyviau, su didesniu pasipriešinimu, nei Kremlius tikėjosi“, – sakė jis.

Paklaustas apie V. Putino sprendimą padidinti branduolinių pajėgų parengties lygį, britų premjeras atsakė: „Tai atitraukia dėmesį nuo tikrovės, kas vyksta Ukrainoje.“

B. Johnsonas taip pat suabejojo V. Putino nuoširdumu dėl susitikimo su Ukraina derybų, ukrainiečių prezidentui Volodymyrui Zelenskiui pareiškus, kad jis yra pasirengęs „bandyti“ derėtis.

Iki šiol jo elgesyje nemačiau nieko, kas leistų manyti, kad jis galbūt gali būti nuoširdus.

„Iki šiol jo elgesyje nemačiau nieko, kas leistų manyti, kad jis galbūt gali būti nuoširdus“, – sakė JK ministras pirmininkas, kalbėdamas apie V. Putiną.

Rusijos invaziją į Ukrainą jis pavadino „besitęsiančia katastrofa“, tačiau pareiškė, kad Maskvai nepasiseks.

„Aš visiškai neabejoju, kad galiausiai... Manau, Putinui nepavyks, – kalbėjo B. Johnsonas. – Jam nepavyks sutriuškinti Ukrainos, o mes JK padarysime viską, ką galime, kad užtikrintume tokį rezultatą.“

JK prisijungė prie Vakarų valstybių ir paskelbė sankcijas Rusijai po ketvirtadienį jos surengtos invazijos į Ukrainą.

Sekmadienį vyriausybė paskelbė apie 40 mln. svarų sterlingų (48 mln. eurų) naują pagalbos paketą Ukrainai, kad „padėtų pagalbos agentūroms reaguoti į prastėjančią humanitarinę padėtį“, sakoma B. Johnsono biuro pranešime.

Ši pagalba padės ukrainiečiams „gauti būtiniausių prekių ir medicinos reikmenų, tokių kaip vaistai, švirkštai, tvarsčiai ir žaizdų priežiūros paketai“, sakoma pranešime.

„JK vyriausybės humanitarinės pagalbos ekspertai taip pat yra išsiųsti į regioną, kad padėtų tiems, kurie bėga nuo smurto Ukrainoje“, – priduriama jame.

Gairės: Borisas Johnsonas, Vladimiras Putinas, atominis ginklas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS