B. Netanyahu atmeta įkaitų išlaisvinimo sąlygas: jei su tuo sutiksime, mūsų kariai krito veltui | Diena.lt

B. NETANYAHU ATMETA ĮKAITŲ IŠLAISVINIMO SĄLYGAS: JEI SU TUO SUTIKSIME, MŪSŲ KARIAI KRITO VELTUI

  • 8

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) sekmadienį pareiškė, kad atmetė „Hamas“ kovotojų keliamas sąlygas dėl įkaitų paleidimo, praėjus kelioms valandoms po to, kai ši grupuotė paskelbė pareiškimą, kuriame teisino spalio 7 dieną savo įvykdytą išpuolį prieš žydų valstybę.

„Mainais už įkaitų paleidimą „Hamas“ reikalauja nutraukti karą, išvesti mūsų pajėgas iš Gazos Ruožo, paleisti visus žudikus (...) Jei su tuo sutiksime, mūsų kariai krito veltui. Jei su tuo sutiksime, negalėsime užtikrinti savo piliečių saugumo“, – sakė B. Netanyahu.

Izraelio karas prieš „Hamas“ Gazos Ruože prasidėjo po kruvino „Hamas“ kovotojų spalio 7-osios išpuolio, per kurį, Izraelio duomenimis, žuvo apie 1 140 žmonių, daugiausia civilių.

Tą dieną kovotojai taip pat paėmė įkaitais apie 250 žmonių, kurių 132, Izraelio pareigūnų teigimu, tebėra Gazos Ruože, o mažiausiai 25, kaip manoma, žuvo.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo nesiliaujantį Gazos Ruožo bombardavimą ir antžeminę invaziją, kurios metu, „Hamas“ vyriausybės sekmadienio duomenimis, žuvo 25 105 žmonės, daugiausia moterys ir vaikai.

Gairės: Izraelis, Hamas, Įkaitai
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

patys provokuoja

palestiniečius, o paskui kaltina juos.

tai

negi si sadista ner kam /patvarkyt?juk nesunku atsekt nebent turi antrininku ir tai biotehnologijom arenka pagal igimtu judesius p

Pilietis

Teroristam kažka dar pasiule, o jie nesutinka. Nebutu žydai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS