Balio oro uostas lieka uždarytas dėl vulkaninių pelenų debesies | Diena.lt

BALIO ORO UOSTAS LIEKA UŽDARYTAS DĖL VULKANINIŲ PELENŲ DEBESIES

  • 0

Indonezijos pareigūnai antradienį paskelbė, kad kurortinės Balio salos oro uostas lieka uždarytas antrą dieną iš eilės, vietos ugnikalniui paskleidus didelį kiekį vulkaninių pelenų.

Numatoma, kad Balio Ngurah Rai (Nguros Rai) oro uostas bus atidarytas ne anksčiau kaip trečiadienio rytą vietos laiku.

„Pranešime dėl vulkaninių pelenų sakoma, kad lėktuvų maršrutuose tvyro vulkaniniai pelenai; tai pavojinga skrydžiams“, – sakė Indonezijos oro navigacijos pareigūnas Wisnu Darjono (Visnus Dardžonas).

Agungo ugnikalnis nuo praeitos savaitės pradėjo spjaudyti tirštus pilkus dūmus, o pastaruoju metu pelenai kilo į didesnį kaip trijų kilometrų aukšti, tad skrydžius teko sustabdyti.

Pareigūnai pirmadienį perspėjo, kad grumantis ugnikalnis gali bet kuriuo metu išsiveržti, paskelbė aukščiausio lygio pavojų ir paspartino masinę evakuaciją. Uždarius tarptautinį oro uostą šioje svarbioje Indonezijos kurortinėje saloje įstrigo tūkstančiai turistų.

Apie 40 tūkst. išsigandusių gyventojų pabėgo iš savo namų aplink ugnikalnį, bet evakuotis tikriausiai turės apie 100 tūkst. žmonių, sakė stichinių nelaimių padarinių mažinimo agentūros pareigūnai.

Aplink Agungą, esantį maždaug už 75 km nuo Kutos pajūrio kurorto, nustatytos draudžiamos zonos spindulys buvo padidintas iki 10 kilometrų.

GALERIJA

  • Balio oro uostas lieka uždarytas dėl vulkaninių pelenų debesies
  • Balio oro uostas lieka uždarytas dėl vulkaninių pelenų debesies
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS