Baltarusija nuteisė prostitucijos skatinimu kaltinamą Rusijos šventiką | Diena.lt

BALTARUSIJA NUTEISĖ PROSTITUCIJOS SKATINIMU KALTINAMĄ RUSIJOS ŠVENTIKĄ

  • 2

Baltarusijos teismas skyrė pusšeštų metų laisvės atėmimo bausmę Rusijos ortodoksų šventikui, mėginusiam išvežti į Sankt Peterburgą dvi baltaruses užsiimti prostitucija.

39 metų šventikui teks kalėti sustiprinto režimo pataisos darbų kolonijoje. Be to, teismas nurodė konfiskuoti jo turtą.

Teismo nutarties rezoliucinė dalis antradienį buvo paskelbta Baltarusijos šiaurės rytinio Vitebsko miesto teisme. Baudžiamoji byla buvo nagrinėjama uždaruose teismo posėdžiuose.

Kaip informavo Vitebsko apskrities Železnodorožno rajono teismo spaudos tarnyba, teismo nutartis dar neįsigaliojo ir įstatymų nustatyta tvarka gali būti apskųsta.

Baltarusijos Tyrimų komitetas rugpjūčio pradžioje pranešė, kad Vitebske buvo sulaikytas šventikas iš Rusijos, įtariamas tuo, jog bandė išvežti į Sankt Peterburgą dvi baltaruses užsiimti prostitucija.

Savo plano šventikui iki galo įgyvendinti nepavyko, nes rugpjūčio 3 dieną jį kartu su dviem 20 ir 30 metų amžiaus Vitebsko gyventojomis miesto autobusų stoties rajone sulaikė teisėsaugos pareigūnai. Šie asmenys buvo suimti, kai lipo į autobusą, vykusį į Sankt Peterburgą.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad rusas užsiėmė prostitučių verbavimu ir Baltarusijos pietrytiniame Gomelio mieste. Susirašinėdamas internetu jis susitarė su dviem 25 ir 29 metų amžiaus Gomelio gyventojomis, kad jos dirbs prostitutėmis Rusijoje. Tada šventikas pasiuntė į Gomelį savo bendrininkę, 19-metę Tadžikistano pilietę, turėjusią pasirūpinti baltarusių kelione į Rusiją, tačiau ši buvo sulaikyta Baltarusijos teisėsaugininkų.

Iškart po ruso sulaikymo buvo pranešta, jog tai yra tėvas Nikolajus (Nikolajus Kirejevas). Rusijos Ortodoksų Bažnyčios atstovas Vachtangas Kipšidzė nurodė, kad kol vyksta tyrimas, šventikui uždrausta vykdyti savo pareigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

O kada mūsų kunigai bus paviešinti?

chuilo

kgb-istai-pravoslavai-suteneriai....raudonuju idile!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS