Belgijoje moteris apkaltinta kursčiusi surengti teroro išpuolį prieš sporto sirgalius | Diena.lt

BELGIJOJE MOTERIS APKALTINTA KURSČIUSI SURENGTI TERORO IŠPUOLĮ PRIEŠ SPORTO SIRGALIUS

  • 1

Belgijos policija areštavo Briuselio gyventoją Yousrą Bouhaltite Soulaimane (Jusrą Buhaltit Sulaiman), kaltinamą kursčius surengti teroro išpuolį prieš šalies futbolo rinktinės sirgalius, šventusius komandos pergalę kovoje dėl trečios vietos Pasaulio futbolo čempionate, pirmadienį pranešė laikraštis „La Derniere Heure“.

Šią informaciją patvirtino federalinės prokuratūros oficialūs atstovas, taip pat nurodęs, kad įtariamoji neigia visus kaltinimus.

Maždaug 8 tūkst. sirgalių liepos 15 dieną Briuselio Didžiojoje aikštėje šventė Belgijos futbolo rinktinės pergalę Pasaulio futbolo čempionato rungtynėse dėl trečios vietos. 

Y. Bouhaltite Soulaimane įtariama susirašinėjimo programėlėje „Telegram“ paskelbusi sirgalių nuotraukų ir raginimų pulti juos futbolo rinktinės sugrįžimo iš čempionato dieną. 

„La Derniere Heure“ žiniomis, įtariamoji buvo atidžiai stebima policijos ir yra žinoma pareigūnams nuo tada, kai 2015 metų liepą buvo išvykusi į Siriją, kad prisijungtų prie džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ kovotojų.

Sugrįžusi į Belgiją 25 metų moteris buvo apkaltinta dalyvavusi teroristinės grupuotės veikloje. Praleidusi metus už grotų ji buvo paleista lygtinai ir stebima saugumo pareigūnų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

O gėjų nepasiūlė pjaut?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS